Άρθρα | Foreign Affairs - Hellenic Edition

Άρθρα

Άρθρα,
Kimberly Marten και Olga Oliker

Η σύνοδος κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί μια πραγματική ευκαιρία ώστε οι δύο ηγέτες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του ελέγχου των εξοπλισμών, ένας τομέας όπου οι ρήτρες των οποίων λήγει η ισχύς και η αμοιβαία δυσπιστία απειλούν να ξεπεράσουν τα επιτεύγματα του παρελθόντος.

Άρθρα,
Michael Kimmage

Η διοίκηση Τραμπ θα πρέπει να προετοιμαστεί για την συνέχεια που θα δοθεί στην σύνοδο κορυφής, δηλαδή την σταδιακή εξομάλυνση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο δυνάμεων, των οποίων η σχέση είναι αναπόσπαστη με το μέλλον της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Η ανυπαρξία σχέσεων με την Ρωσία απλώς δεν ανήκει στο εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.

Άρθρα,
Sven Biscop

Ο δυνητικός αντίκτυπος της PESCO ξεπερνά τον στρατιωτικό τομέα. Η ικανότητα για πιο αξιόπιστη προβολή ισχύος θα ενισχύσει συνολικά την εξωτερική πολιτική της ΕΕ. Συγκεκριμένα, θα ενίσχυε την ικανότητα της ΕΕ να αντιδρά στις πολιτικές των ΗΠΑ που αντιβαίνουν άμεσα στα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Άρθρα,
Julianne Smith και Jim Townsend

Φανταστείτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες να είχαν έναν πρόεδρο που θα ήταν αφοσιωμένος στην συμμαχία, ο οποίος θα αναγνώριζε πολλές φορές ότι το ΝΑΤΟ έχει μεταμορφωθεί υπό το πρίσμα νέων προκλήσεων και που θα καταλάβαινε την δυναμική του. Ποια θα ήταν η εικόνα της συνόδου κορυφής του 2018 σε αυτό το σενάριο;

Άρθρα,
Kelly M. Greenhil

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αποδείξει ότι είναι αριστοτέχνης της χειραγώγησης, ειδικά όταν πρόκειται για το θέμα της μετανάστευσης και της πολιτικής για τους πρόσφυγες. Ο Trump χρησιμοποίησε συστηματικά την απόσπαση της προσοχής και την επανάληψη παραπλανητικών πληροφοριών για να συνδυάσει τα πραγματικά προβλήματα της μεταναστευτικής πολιτικής με ψευδή.

Άρθρα,
Maria Clara Bingemer

Ο πάπας Φραγκίσκος πιστεύει ότι η Εκκλησία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά υπάρχει για να εξυπηρετήσει την ανθρωπότητα. Για να πραγματοποιήσει αυτή την αποστολή, έχει γενικά επιδιώξει διάλογο αντί της διαφοροποίησης.

Άρθρα,
Brad Setser

Τα αυξανόμενα επιτόκια των ΗΠΑ καθιστούν λιγότερο ελκυστικά τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου χρέους των αναδυόμενων οικονομιών, και πολλές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος δανεισμού. Πολλές αναδυόμενες οικονομίες έχουν πιεστεί, αλλά η Αργεντινή και η Τουρκία χειρότερα από όλες.

Άρθρα,
Shannon K. O'Neil

Το αν ο López Obrador αποδειχθεί οικονομικός ρεαλιστής ή λαϊκιστής θα διαμορφώσει την οικονομική τροχιά του Μεξικού. Αλλά πιο σημαντικό για το πολιτικό μέλλον του έθνους είναι εάν επιλέξει να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τους θεσμούς.

Άρθρα,
Yuen Yuen Ang

Τι ακριβώς είναι το μοντέλο της Κίνας; Είναι σαφές ότι η οικονομία της Κίνας έχει αναπτυχθεί παρά την απόφασή της να αποκρούσει την δημοκρατία Δυτικού τύπου, αλλά μήπως αυτό σημαίνει ότι ο αυταρχισμός ήταν υπεύθυνος για την καπιταλιστική επιτυχία της χώρας; Η απάντηση είναι αρκετά πιο πολύπλοκη.

Άρθρα,
Peter Salisbury

Το βέλτιστο σενάριο θα ήταν μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των Χούθι και του στρατιωτικού συνασπισμού Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ, που θα απέτρεπε μια καταστροφική μάχη για το λιμάνι της Hodeidah και ίσως ακόμη και να ανοίξει την δυνατότητα ενός νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών.