Διεθνής Πολιτική | Foreign Affairs - Hellenic Edition

Διεθνής Πολιτική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Payam Mohseni και Sahar Nowrouzzadeh

Με το να αρνηθεί να εγκρίνει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, παρά την επαλήθευση ότι το Ιράν τηρεί τους όρους της, ο Trump ουσιαστικά τορπίλισε την σκληρή δουλειά που οδήγησε στο πρόσφατο άνοιγμα της Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη. Η ορμητική κίνηση του, σε συνδυασμό με άλλα κλιμακούμενα μέτρα, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο την πυρηνική συμφωνία και την αμερικανική αξιοπιστία μεταξύ των βασικών συμμάχων τους, αλλά και θέτουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πορεία κλιμάκωσης της έντασης με το Ιράν.

Άρθρα,
J. Berkshire Miller

Η κυβέρνηση του Άμπε έχει υποφέρει στις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες λόγω μιας σειράς από σκάνδαλα δωροληψιών από αξιωματούχους, καθώς και μια σειρά από πολιτικές γκάφες από βασικούς βοηθούς του. Από το χαμηλό σημείο του Ιουλίου, όμως, ο Abe έχει ανακτήσει κάποια δημοτικότητα.

Άρθρα,
Franz-Stefan Gady

Τις επόμενες εβδομάδες, το OVP θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού. Παρόλο που μια μικρή πλειοψηφία ψηφοφόρων υποστηρίζει έναν συνασπισμό OVP-FPO, το SPO, υπό νέα ηγεσία, θα μπορούσε για άλλη μια φορά να συνεργαστεί με το OVP.

Άρθρα,
Jonathan Gorvett

Για πολλούς υποστηρικτές του κυβερνώντος PiS, η υποβάθμιση της εθνικής αφήγησης της Πολωνίας αποτελεί ακόμη ένα σημάδι της υποταγής της Πολωνίας σε μια ξένη, παγκοσμιοποιημένη ατζέντα υπό τις προηγούμενες φιλελεύθερες κυβερνήσεις του φιλελεύθερου κόμματος ΡΟ που βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση.

Άρθρα,
Λουκάς Γ. Κατσώνης

Με κεντρικό θέμα την ενίσχυση των αυταρχικών πολιτικών πρακτικών και καθεστώτων, και τις απειλές εναντίον την φιλελεύθερης τάξης που επικρατεί σήμερα στον κόσμο, κυκλοφορεί ήδη το τεύχος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2017 του Foreign Affairs The Hellenic Edition. Επίσης, στις σελίδες του αναλύονται οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-Ρωσίας στα Βαλκάνια, η ισλαμική διείσδυση στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, τα αντίμετρα κατά της Βόρειας Κορέας, οι μύθοι περί την ανανεώσιμη ενέργεια, κ.ά.

Άρθρα,
Jeffrey Kucik

Ο οικονομικός εθνικισμός είναι αμφίδρομος. Ο Λευκός Οίκος δεν μπορεί να επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τις βασικές εξαγωγικές αγορές των ΗΠΑ.

Άρθρα,
Anna Borshchevskaya

Δεδομένης της μακράς ιστορίας έντασης και δυσπιστίας μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια θεμελιώδη μεταστροφή της σχέσης. Το εάν η κάθε πλευρά θα τηρήσει όσα έχει υποσχεθεί μέχρι στιγμής, παραμένει προς συζήτηση.

Άρθρα,
Άννα Ειρήνη Μπάκα

Τα γεγονότα της προηγούμενης Κυριακής στο καταλανικό δημοψήφισμα είναι πολύ ανησυχητικά και ουδόλως ηθικά αποδεκτά, όμως για να τεθεί πραγματικό ζήτημα διεθνούς αυτοδιάθεσης, η κατάσταση στην Καταλονία θα πρέπει, απευκταία, να κλιμακωθεί πολύ σοβαρά, όπως μας κατέδειξε το όχι και τόσο μακρινό ιστορικό προηγούμενο του Κοσσόβου.

Άρθρα,
Elisabeth Braw

Η Φινλανδία έχει δείξει ότι το μυστικό για να γίνουν δημοφιλείς οι ένοπλες δυνάμεις είναι να εξασφαλίζεται ότι οι στρατιώτες χαμηλά στην ιεραρχία και οι υπαξιωματικοί που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης, είναι ικανοποιημένοι.

Άρθρα,
Shalom Lipner

Οι πυκνότερες συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Αμερικανών αξιωματούχων θα επιτρέψουν καλύτερη εκτίμηση για τις εκατέρωθεν θέσεις και θα διευκολύνουν, όποτε είναι δυνατόν, μια πιο απρόσκοπτη συνεργασία προς τους κοινούς στόχους.

Syndicate content