Διεθνής Πολιτική | Foreign Affairs - Hellenic Edition

Διεθνής Πολιτική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Dmitri Trenin

Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει, αλλά η εστίαση είναι όλο και περισσότερο σε μια μελλοντική πολιτική διευθέτηση. Η Ρωσία δεν θα μπορέσει να επιβάλει αυτή την διευθέτηση μόνη της, ούτε καν μαζί με τους συμμάχους της, το Ιράν και την Τουρκία.

Άρθρα,
Cristóbal Rovira Kaltwasser

Η εξουσία στην σημερινή Χιλή δεν εξαρτάται μόνο από τα νομοθετικά σώματα, αλλά και από τον δρόμο. Οι πολίτες έχουν γίνει λιγότερο ικανοποιημένοι από την δημοκρατία και στρέφονται προς τις διαδηλώσεις για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους, και τα κοινωνικά κινήματα έχουν πολιτικοποιήσει την οργή μεγάλων τμημάτων του εκλογικού σώματος σχετικά με τις οικονομικές ανισότητες στην χώρα.

Άρθρα,
Samuel Seitz

Μια ευρεία επιτυχία των λαϊκιστικών κομμάτων όχι μόνο θα καθιστούσε τον κόσμο πιο ευάλωτο σε οικονομικές διαταραχές, αλλά θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει μια οικονομική κρίση από μόνη της, με την συστηματική διαταραχή του παγκόσμιου εμπορίου και των χρηματοοικονομικών ροών.

Άρθρα,
Vera Mironova, Ekaterina Sergatskova και Karam Alhamad

Η ιστορία των ριζοσπαστών του ISIS ξεκίνησε όταν μερικοί από τους μαχητές του άρχισαν να στρέφονται προς τις ιδέες του Ahmad al Hazimi, ενός ιεροκήρυκα που έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία στο Ισλάμ». Ο Hazimi πιστεύει ότι αυτοί που δικαιολογούν την θρησκευτική άγνοια και αποτυγχάνουν να αφορίσουν τους Μουσουλμάνους που αξίζουν μια τέτοια μεταχείριση, είναι κι οι ίδιοι άπιστοι.

Άρθρα,
Elisabeth Braw

Λίγοι πιστεύουν ότι η Ρωσία πρόκειται να εισβάλει σε μια χώρα του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, παραμένει σοφό το να υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις ως αποτρεπτικός παράγοντας. Για να είναι αποτελεσματικές, οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι αξιόπιστες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμες.

Άρθρα,
Andrew J. Nathan

Αργά ή γρήγορα, με κάποιο τρόπο, με Trump ή χωρίς, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την άνοδο της Κίνας. Στα μάτια τους, οι επόμενες τελικές δεκαετίες της προσπάθειας προς το εθνικό μεγαλείο (η ημερομηνία στόχος του Xi είναι το 2049) είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Άρθρα,
Rogers Brubaker

Ο φιλοσημιτισμός, η προώθηση της ισότητας των φύλων και η υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, χρησιμοποιούνται με εντυπωσιακά παρόμοιους τρόπους στον πολιτισμικό λόγο της λαϊκιστικής δεξιάς: Για να τονίσει την καθυστέρηση του Ισλάμ σε σχέση με την νεωτερικότητα της Ευρώπης και να εμφανίσει την αντιμεταναστευτική δεξιά ως υπερασπιστή των φιλελεύθερων και προοδευτικών αξιών της ηπείρου.

Άρθρα,
Λουκάς Γ. Κατσώνης

Με κεντρικό θέμα τις διαφορές μεταξύ Κίνας και Αμερικής που μπορούν να οδηγήσουν στην επόμενη σύγκρουση πολιτισμών κυκλοφορεί το τεύχος Δεκεμβρίου 2017 - Ιανουαρίου 2018 του Foreign Affairs The Hellenic Edition. Επίσης, περιέχει αναλύσεις για τις στρατηγικές της Ρωσίας, της Γαλλίας και του Ισραήλ, για τον νέο άξονα διασύνδεσης της Ελλάδας με την Ευρώπη, για την πορεία της παγκοσμιοποίησης και των παγκόσμιων επιχειρήσεων, για τα ζητήματα δικτύωσης και διαδικτύου κ.ά.

Άρθρα,
Siegfried S. Hecker

Καθώς η παγκόσμια ανησυχία για την Βόρεια Κορέα αυξάνεται και ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, κλιμακώνεται, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να είμαστε ακριβείς για όσα γνωρίζουμε (και για όσα δεν γνωρίζουμε) για το πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ σχετικά με τα πυρηνικά όπλα και τα συστήματα μεταφοράς τους.

Άρθρα,
Ghaith al-Omari

Σε γενικές γραμμές, οι επιδράσεις της ανακοίνωσης για τον Mahmoud Abbas θα είναι πολύ αρνητικές. Η κυβέρνησή του είναι ήδη αδύναμη. Η απόφαση του Trump θα βλάψει περαιτέρω τη νομιμοποίηση του Αμπάς, πιέζοντάς τον να υιοθετήσει σκληρές θέσεις για να αποφύγει να ξεπεραστεί από την Χαμάς και άλλους.

Syndicate content