Β. Αμερική | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Β. Αμερική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Michael Kimmage

Σήμερα, η συμμαχία είναι ένα χαλαρό και πλατύ τέρας 30 χωρών, που περιλαμβάνει την Βόρεια Αμερική, την Δυτική Ευρώπη, τις χώρες της Βαλτικής, και την Τουρκία. Το τεράστιο μέγεθος της συμμαχίας και το θολό της αποστολής της κινδυνεύουν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πόλεμο.

Άρθρα,
Toby Dalton and Ariel Levite

Για να αποκατασταθεί ο ρόλος του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων ως προπύργιο της παγκόσμιας σταθερότητας, οι διεθνείς θεσμοί για τη μη διάδοση και τα κράτη χρειάζονται νέους τρόπους παρακολούθησης και αντιμετώπισης της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Άρθρα,
Paul Lushenko, Sarah Kreps, και Shyam Raman

Ο περιορισμός των απωλειών αμάχων στον πόλεμο θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός, όχι απλώς επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχρεούνται να το κάνουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά και επειδή οι απώλειες αμάχων πιστεύεται ότι διευκολύνουν τους τρομοκράτες να στρατολογούν ακολούθους.

Άρθρα,
Chris Miller

Εάν ο Μπάιντεν θέλει στα σοβαρά να χρησιμοποιήσει κυρώσεις για να διαμορφώσει τους υπολογισμούς της Ρωσίας, η κυβέρνησή του θα πρέπει να κατονομάσει τις ρωσικές τράπεζες που θα έβαζε στη μαύρη λίστα, τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα απαγόρευε, και τις εταιρείες που θα κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν.

Άρθρα,
Frances Z. Brown και Thomas Carothers

Τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων σε διολισθαίνουσες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ουγγαρία, οι Φιλιππίνες, και η Τουρκία πιθανότατα θα έχουν αποφασιστικό αντίκτυπο στις δημοκρατικές προοπτικές αυτών των κρατών.

Άρθρα,
Ivo H. Daalder και James M. Goldgeier

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μην φοβάται μια εισβολή από την Δύση. Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν το δικαίωμα να μην φοβούνται μια εισβολή από την Ρωσία. Και η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιδιώκει ένα δημοκρατικό μέλλον, απαλλαγμένο από την ρωσική παρέμβαση και τον εκφοβισμό.

Άρθρα,
Cynthia Miller-Idriss

Η πρώτη εθνική στρατηγική των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της εγχώριας τρομοκρατίας υιοθετεί μια προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από περισσότερη διυπηρεσιακή συνεργασία, πρόληψη με επίκεντρο την κοινότητα, και νέες επενδύσεις για τον γραμματισμό στα media, στις δεξιότητες κριτικής σκέψης, και στα προγράμματα τεκμηρίωσης για την ενίσχυση της «ανθεκτικότητας των χρηστών στην παραπληροφόρηση και στην λανθασμένη πληροφόρηση από το διαδίκτυο».

Άρθρα,
Lina Benabdallah

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την σημασία της επένδυσης σε μακροπρόθεσμες σχέσεις με καθημερινούς πολίτες χωρών σε όλη την Αφρική και αλλού, ανεξάρτητα από τις ιδεολογίες των κυβερνήσεών τους.

Δοκίμια,
Walter Russell Mead

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον (1856-1921) δεν εισήγαγε τις ιδέες της παγκόσμιας τάξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια συλλογή προηγουμένως αναρχικών κρατών και μη φωτισμένων πολιτών. Αντίθετα, η προσπάθειά του ήταν να μεταρρυθμίσει μια υπάρχουσα διεθνή τάξη, της οποίας τα ελαττώματα είχαν καταδειχθεί οριστικά από τις φρίκες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Άρθρα,
Yascha Mounk

Μια ουσιαστική ατζέντα για την δημοκρατία θα απαιτούσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταδείξουν ότι οι λαϊκιστές ηγέτες που επιτίθενται στους ελεύθερους θεσμούς των χωρών τους θα δρέψουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες. Θα απαιτούσε από την χώρα να δεσμευτεί στην προτεραιοποίηση της συνεργασίας με αληθινές δημοκρατίες.

Syndicate content