Μέση Ανατολή | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Μέση Ανατολή

Φίλτρο:
Άρθρα,
Michael Singh

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν πρόσφατα την Κίνα ότι «επιδιώκει δεσμούς που βασίζονται αποκλειστικά στα στενά, συναλλακτικά, εμπορικά, και γεωπολιτικά της συμφέροντα». Αλλά στη Μέση Ανατολή και αλλού, το τεκμήριο μεταξύ των περισσότερων εταίρων των ΗΠΑ είναι ότι η Ουάσινγκτον, επίσης, είναι ιδιοτελής και συναλλακτική, ειδικά καθώς μετατοπίζει την προσοχή και τους πόρους της στην Ασία.

Άρθρα,
Stephen Pomper και Michael Wahid Hanna

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί από μόνες τους να μην διαθέτουν τα μέσα για να τερματίσουν αυτόν τον φρικτό και πολύπλευρο πόλεμο, αλλά η διπλωματική τους δέσμευση εξακολουθεί να έχει σημασία. Η αμερικανική διπλωματία ανοίγει πόρτες στον Κόλπο για διαμεσολαβητές που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις κυβερνήσεις της περιοχής, και κινεί τους τροχούς της σύναψης συμφωνιών.

Άρθρα,
James F. Jeffrey

Η πραγματικότητα είναι ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία θα έθετε σε κίνδυνο τα περιφερειακά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της διεθνούς κοινότητας.

Δοκίμια,
Νίκος Τριμικλινιώτης

Η επίλυση του κυπριακού απαιτεί συνθέσεις, συμμαχίες και συναρθρώσεις που ξεπερνούν το δίπολο Αριστερά-Δεξιά, χωρίς ασφαλώς να καταργούνται αυτές, εφόσον οι ιδεολογίες και πολιτικές διαπερνούν και διαποτίζουν όλο το ερμηνευτικό και αναλυτικό πλαίσιο όσο το πλαίσιο της πολιτικής δράσης, ως πρόταγμα για την κυπριακή κοινωνία στην σημερινή εποχή.

Άρθρα,
Karen E. Young

Με το να συνεργάζονται με την Ρωσία και να θέτουν σε χαμηλότερη προτεραιότητα τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ηγεσία και οι ελίτ της Σαουδικής Αραβίας ελπίζουν να προστατεύσουν την ισχύ της χώρας τους επί των τιμών του πετρελαίου και, μαζί με αυτήν, τα σχέδιά τους και το όραμά τους για το μέλλον.

Άρθρα,
Zoe Marks, Fatemeh Haghighatjoo, και Erica Chenoweth

Όταν οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τα μαζικά κινήματα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε πιο ισότιμη δημοκρατία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι σημερινές διαδηλώσεις είναι τόσο απειλητικές για το ιρανικό καθεστώς.

Άρθρα,
Masih Alinejad

Λέγεται ότι οι επαναστάσεις καταβροχθίζουν τα παιδιά τους, αλλά στο Ιράν τα εγγόνια καταβροχθίζουν την επανάσταση. Οι κληρικοί του Ιράν έχουν απαντήσει σε αυτή την υπαρξιακή πρόκληση με ωμή βία, αλλά η βία και η καταστολή δεν θα καταπνίξουν την βούληση ενός έθνους που είναι τόσο εξεγερμένο εναντίον της κυβέρνησής του.

Άρθρα,
Christopher Alkhoury

Αντί να τα βγάζουν πέρα όπως - όπως, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εστιάσουν στην διαπραγμάτευση μιας εξόδου που, το συντομότερο δυνατό, θα διασφαλίζει τα δύο βασικά συμφέροντά τους στην Συρία: την πρόσβαση των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο της Συρίας και την ασφάλεια των Σύρων που πολέμησαν δίπλα στις δυνάμεις των ΗΠΑ για να νικήσουν το ISIS.

Άρθρα,
Sanam Vakil

Μια σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ιρανικό καθεστώς —η διευρυνόμενη απογοήτευση για τους κοινωνικούς περιορισμούς˙ η κατακραυγή για την οικονομική κατάρρευση και την κακοδιαχείριση˙ και ο θυμός που βράζει για τον Χαμενεΐ και ένα κατεστημένο των κληρικών που δεν έχει δείξει φροντίδα για τις ανάγκες του λαού - έχουν πλέον συγκλίνει σε μια κρίση νομιμοποίησης για την Ισλαμική Δημοκρατία.

Δοκίμια,
Erica Chenoweth και Zoe Marks

Οι αυταρχικοί ηγέτες και οι ανελεύθεροι δημοκράτες έχουν απαντήσει στην απειλή της πολιτικής κινητοποίησης των γυναικών με το να αντιστρέφουν την πρόοδο στην ισότητα των φύλων και στα δικαιώματα των γυναικών.

Syndicate content