Διεθνής Πολιτική | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Διεθνής Πολιτική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Dalia Dassa Kaye

Η αμερικανική απόσυρση δεν είναι μόνο ένας μύθος, αλλά εμποδίζει έναν σημαντικό διάλογο στην Ουάσιγκτον σχετικά με το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να προσαρμόσουν τις πολιτικές τους για να βελτιώσουν τις ζωές των πολιτών της περιοχής και να συμβάλουν σε μια πιο δίκαιη πολιτική τάξη στη Μέση Ανατολή.

Άρθρα,
Li Chen και Odd Arne Westad

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Πεκίνο πρέπει να μάθουν να βασίζονται σε αξιόπιστες αναλύσεις από ειδικούς που γνωρίζουν καλά την άλλη πλευρά και να αποφεύγουν την ερμηνεία οποιασδήποτε τριβής με όρους χειρότερων σεναρίων.

Άρθρα,
Barbara F. Walter, Lise Morjé Howard, και V. Page Fortna

Δεκαετίες ακαδημαϊκής έρευνας έχουν δείξει ότι οι ειρηνευτικές αποστολές όχι μόνο είναι αποτελεσματικές στο να σταματούν τις συγκρούσεις, αλλά είναι πιο αποτελεσματικές από οτιδήποτε άλλο γνωρίζουν οι ειδικοί.

Άρθρα,
Abraham Μ. Denmark και Caitlin Talmadge

Η Κίνα επιδιώκει να οικοδομήσει μια συμβατική δύναμη ικανή να καθιερώσει προσωρινή στρατιωτική υπεροχή έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή και για μια επαρκή χρονική περίοδο για την επίτευξη των στρατιωτικών και πολιτικών της στόχων.

Άρθρα,
Michael Kimmage and Michael Kofman

Ο στόχος της Ρωσίας ήταν εδώ και καιρό να αποκαταστήσει μια περιφερειακή τάξη στην οποία η Ρωσία και η Δύση έχουν ίσο λόγο για τα αποτελέσματα ασφάλειας στην Ευρώπη. Είναι αμφίβολο αν ο Πούτιν πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει μια τέτοια διευθέτηση μέσω της πειθούς ή της συμβατικής διπλωματίας.

Άρθρα,
Jude Blanchette

Είτε μας αρέσει είτε όχι, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να αναμένουν ότι θα αντιμετωπίζουν μια γεμάτη αυτοπεποίθηση Κίνα υπό την ηγεσία του Σι στο προσεχές μέλλον.

Άρθρα,
Melinda Haring

Οι κυρώσεις δεν είναι το μόνο βέλος στην φαρέτρα των ΗΠΑ και της Ευρώπης κατά της Ρωσίας στην περίπτωση που γίνει πιο επιθετική εναντίον της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να γίνει το πιο εχθρικό μέρος στην γη για έναν πιθανό κατακτητή.

Άρθρα,
Philip Zelikow

Από το 1979, ένας συχνά βίαιος αγώνας για το πώς να προσαρμοστεί στη νεωτερικότητα έχει συγκλονίσει τον ισλαμικό κόσμο, από την Δυτική Αφρική έως τη Νοτιοανατολική Ασία, και έχει κατακλύσει τις ομογενειακές μουσουλμανικές κοινότητες, ειδικά εκείνες στην Ευρώπη. Το να το δούμε αυτό ως μια «σύγκρουση πολιτισμών» που φέρνει το Ισλάμ ενάντια στην Δύση θα ήταν μια βαθιά εσφαλμένη εκτίμηση.

Άρθρα,
Max Bergmann και Benjamin Haddad

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ΕΕ να σκέπτεται μεγαλόπνοα και να ενεργεί με τόλμη στον τομέα της άμυνας, επειδή η ευρωπαϊκή ασφάλεια χρειάζεται επειγόντως μια αναδιαμόρφωση.

Άρθρα,
Patricia M. Kim

Η επιθυμία του Πεκίνου να μην εμπλακεί πολύ βαθιά με δρώντες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, τόσο για στρατηγικούς λόγους όσο και για λόγους εικόνας, μπορεί σταδιακά να διαβρώνεται.

Syndicate content