Ασία | Foreign Affairs - Hellenic Edition

Ασία

Φίλτρο:
Άρθρα,
David Gordon και Jordan Schneider

Αν η εχθρότητα μεταξύ της Κίνας και της Σοβιετικής Ένωσης καθόρισε τις τριμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, σήμερα είναι οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας που κατευθύνουν την δυναμική τής τριάδας. Και αυτό θα θέσει την Κίνα στην θέση τού οδηγού.

Άρθρα,
Lawrence P. Markowitz

Γιατί κάποια αδύναμα κράτη επιβιώνουν, ενώ κάποια άλλα καταρρέουν; Για το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, τουλάχιστον, το μυστικό έγκειται στην ικανότητα του κράτους να διαχειρίζεται την διαφθορά.

Άρθρα,
J. Berkshire Miller

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προσγειωθεί στην Ασία αυτόν τον μήνα για ένα από καιρό αναμενόμενο ταξίδι, θα έχει μια τεράστια πρόκληση μπροστά του: Να πιέσει δύο μεγάλους περιφερειακούς συμμάχους τής Ουάσιγκτον να έρθουν κοντά.

Άρθρα,
Gi-Wook Shin και Daniel C. Sneider

Οι διαφωνίες για την ιστορία τού πολέμου μεταξύ της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας αποδεικνύονται για την Κίνα μια χρήσιμη σφήνα ώστε να χωρίσει τους δύο συμμάχους των ΗΠΑ. Καθώς ο Ομπάμα κατευθύνεται προς την Ασία αυτόν το μήνα, ήρθε η ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο την ιστορία των πολέμων στην Ασία.

Άρθρα,
David A. Welch

Η ταχέως αυξανόμενη τεχνολογική εξειδίκευση έρχεται με κάποια κόστη. Μας δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα να καταστρέφουμε, φυσικά. Αλλά, μπορεί επίσης να οδηγήσει στη δημιουργία ευάλωτων, σφιχτά συνδεδεμένων και ανεπαρκώς ανθεκτικών συστημάτων. Και σε αυτά τα συστήματα, τα άτομα και οι οργανώσεις είναι συχνά οι πιο αδύναμοι κρίκοι - όπως καθιστά σαφές η πρόσφατη καταστροφή στην Malaysia Airlines.

Άρθρα,
Nikos Tsafos

Η ενέργεια, αν και πολύ σημαντική για ορισμένες βιομηχανίες, αποτελεί ένα οριακό κίνητρο για την βιομηχανική δραστηριότητα συνολικά. Αυτός είναι ο λόγος γιατί η φθηνή ενέργεια δεν θα οδηγήσει σε μια έκρηξη παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άρθρα,
Milan Vaishnav

Οδεύοντας σε γενικές εκλογές την άνοιξη, οι Ινδοί ψηφοφόροι ανησυχούν για την οικονομία – αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ από το 2010, ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η διαφθορά είναι αχαλίνωτη. Δυστυχώς για τους ψηφοφόρους, κανένα από τα ηγετικά κόμματα δεν έχει παρουσιάσει μια συνεκτική οικονομική στρατηγική.

Άρθρα,
Kendrick Kuo

Η φιλόδοξη πίεση του Πεκίνου για να οδηγήσει την επαρχία Xinjiang, μια ταραγμένη περιοχή στην δυτική Κίνα, στην ανάπτυξη έχει αποτύχει να δημιουργήσει σταθερότητα εκεί. Στην πραγματικότητα, έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Άρθρα,
Richard Katz

Όταν πρόκειται για την Ιαπωνία, η Κίνα φαίνεται διχασμένη. Σε θέματα ασφάλειας, είναι όλο και πιο επιθετική. Αλλά σε ό,τι αφορά στους οικονομικούς δεσμούς - από τις ιαπωνικές εισαγωγές ως τις ιαπωνικές επενδύσεις - έχει γίνει εντελώς «περιστερά». Στην καρδιά τής κινεζικής αυτής μεταστροφής βρίσκεται η οικονομική πραγματικότητα: η Κίνα χρειάζεται την Ιαπωνία, όπως ακριβώς και η Ιαπωνία χρειάζεται την Κίνα.

Άρθρα,
Mark Leonard

Πολλοί φοβούνται ότι ο κόσμος θα διχαστεί όσο διευρύνεται το χάσμα που χωρίζει την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά είναι καιρός να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι οι δύο χώρες προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες και ότι οι μεταξύ τους εντάσεις είναι προϊόν των διαφορών τους. Στην πραγματικότητα, μέχρι πρόσφατα, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες τα πήγαιναν αρκετά καλά - ακριβώς επειδή τα συμφέροντα και τα χαρακτηριστικά τους διέφεραν. Σήμερα, είναι η αύξηση των ομοιοτήτων τους που τις απομακρύνουν.

Syndicate content