Ανάπτυξη μέσα από τo Internet με την πρωτοβουλία «η επιχείρησή σου.gr» από τον ΟΤΕ | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ανάπτυξη μέσα από τo Internet με την πρωτοβουλία «η επιχείρησή σου.gr» από τον ΟΤΕ

Χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες από ολόκληρη την Ελλάδα, από τον περασμένο Οκτώβριο απέκτησαν παρουσία στο Internet δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο, μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο site που έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΟΤΕ «H επιχείρηση σου.gr», www.yourbusiness.gr.

Ο κ. Γιώργος Καλλιανιώτης από το Λεωνίδιο Αρκαδίας, τον περασμένο Νοέμβριο, αποφάσισε να επεκτείνει τη δράση της εταιρείας Spazio που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διακόσμησης εσωτερικών χώρων και εμπόριο συναφών ειδών, δημιουργώντας το www.doover.gr. Με αυτόν τον τρόπο είδε την παρουσία της επιχείρησης του στο διαδίκτυο να γίνεται πιο απλή, πιο γρήγορη, και πιο διαχειρίσιμη.

«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία που ωφελεί την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Καλλιανιώτης, από το Λεωνίδιο Αρκαδίας. «Επιπλέον, μέσα από τις έξυπνες εφαρμογές που προσφέρονται, όπως η επιλογή των λέξεων-κλειδιά, και το SMS & email campaign management, οποιοσδήποτε μπορεί να διαχειριστεί εύκολα την σελίδα του στο internet, και να προωθήσει την επιχείρηση του πέρα από τα στενά γεωγραφικά του όρια».

Ο κ. Καλλιανιώτης συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η νέα σελίδα του έχει σημειώσει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς έχουν αυξηθεί τα τηλεφωνήματα, ενώ οι πελάτες του έχουν σχολιάσει ότι βρίσκουν το site ιδιαίτερα λειτουργικό.

Αντίστοιχες περιπτώσεις επιχειρηματιών που περιγράφουν τις ειδικές συνθήκες της επιχείρησής τους, και την εμπειρία τους από την πρωτοβουλία βρίσκονται στο microsite «Ανάβαση στο Internet» www.yourbusiness.gr/anavasi. Ένας καλαθοποιός, ένας οινοποιός, ένας γυναικείος αγροτικός συνεταιρισμός, ένας ιδιοκτήτης φάρμας και ένας ξυλογλύπτης κατόρθωσαν να δημιουργήσουν τις ιστοσελίδες τους και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, πέρα από τα στενά σύνορα της περιοχής τους.

Μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο site, το www.yourbusiness.gr και μέσω απλών και εύχρηστων εργαλείων, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μπορούν να δημιουργήσουν το site ή το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησής τους, επιλέγοντας την ηλεκτρονική διεύθυνση (url/domain) που επιθυμούν και να επωφεληθούν από συγκεκριμένες δυνατότητες που προσφέρονται για την προώθηση των προϊόντων ή υπηρεσιών τους (π.χ. SMS & email campaign management). Το site ή το ηλεκτρονικό κατάστημα φιλοξενείται δωρεάν για ένα χρόνο στις ασφαλείς υποδομές του ΟΤΕ, ενώ παρέχεται online βοήθεια, αλλά και τηλεφωνική υποστήριξη για πληροφορίες ή διευκρινίσεις μέσω του 13818.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις περιπτώσεις πέντε ακριτικών επιχειρήσεων που απέκτησαν παρουσία στο διαδίκτυο μέσω της πρωτοβουλίας, «η επιχείρησή σου.gr»

www.yourbusiness.gr/anavasi