Αμερική | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Αμερική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Ryan Hass

Με πειθαρχία και σαφήνεια ως προς τους στόχους, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα ήταν ίσως ακόμη σε θέση να αδράξουν την στιγμή για να συγκρατήσουν την διολίσθηση στις σχέσεις εκατέρωθεν του Στενού και να βάλουν την Ταϊβάν σε πιο σταθερή βάση.

Άρθρα,
Alina Polyakova και Ilya Timtchenko

Καθώς οι σύμμαχοι στέλνουν διάφορους τύπους και επίπεδα βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία και αδειάζουν τις δικές τους αποθήκες, ο συντονισμός και η διανομή των προμηθειών έχει γίνει μια τεράστια υλικοτεχνική επιχείρηση που διευθύνεται από τις ΗΠΑ. Μακροπρόθεσμα, το ΝΑΤΟ, ως ο θεσμός που ιδρύθηκε ρητά με σκοπό την συλλογική συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τον συντονισμό μεταξύ των μελών του στον ευρωατλαντικό χώρο, θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο.

Άρθρα,
Bonny Lin και Jude Blanchette

Μελλοντικά, η εξωτερική πολιτική της Κίνας θα ορίζεται όλο και περισσότερο από μια πιο φιλοπόλεμη διεκδίκηση των συμφερόντων της και την εξερεύνηση νέων οδών προς την παγκόσμια ισχύ, που θα παρακάμπτουν τα σημεία συμφόρησης που ελέγχονται από την Δύση.

Άρθρα,
Austin Carson

Στην Ουκρανία και σε άλλες συγκρούσεις, η κλιμάκωση είναι ένας περίπλοκος χορός, που επηρεάζεται από την ιστορία, την γεωγραφία και τις γενικές διακρίσεις μεταξύ των διαφορετικών ειδών συμπεριφοράς σε καιρό πολέμου. Αμφότερες οι πλευρές βολιδοσκοπούν τι θα ανεχθεί η άλλη, συγκλίνοντας συνήθως σε μια κοινή αντίληψη για το τι αποτελεί θεμιτό στόχο και τι όχι.

Άρθρα,
Marc Lynch

Αντί να επιχειρείται η επανοικοδόμηση μιας τάξης πραγμάτων, τα θεμέλια της οποίας έχουν διαβρωθεί ανεπανόρθωτα, μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν να ενθαρρυνθούν οι κινήσεις που έκαναν μόνες τους οι χώρες για να αποκλιμακώσουν την περιφερειακή ένταση, απούσας της αμερικανικής ηγεσίας.

Άρθρα,
Kevin Rudd

Ο επιβλεπόμενος στρατηγικός ανταγωνισμός θα μπορούσε να συμβάλει στην σταθεροποίηση της σχέσης ΗΠΑ-Κίνας την επόμενη δεκαετία, όταν η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων θα έφτανε διαφορετικά στην πιο επικίνδυνη φάση της, καθώς θα πλησιάζουν στην οικονομική ισότητα.

Άρθρα,
Liana Fix and Michael Kimmage

Η κοινή επιθυμία του Πούτιν και του Μπάιντεν να αποφύγουν έναν ευρύτερο πόλεμο δεν αποτελεί εγγύηση ότι ο πόλεμος θα περιοριστεί. Μια σύγκρουση μπορεί να βγει εκτός ελέγχου, ακόμη κι αν καμία από τις δύο πλευρές δεν λάβει την συνειδητή απόφαση να κλιμακώσει ή να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Άρθρα,
Emily S. Weinstein

Ο έλεγχος των εξαγωγών έχει δημιουργήσει ένα άνοιγμα στην Ουάσιγκτον και στους συμμάχους της να προχωρήσουν ακόμη περαιτέρω και να υιοθετήσουν ένα νέο επίσημο καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών, ένα καθεστώς που όχι μόνο θα αποδυναμώσει την Ρωσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και θα μεταφέρει τους ελέγχους των εξαγωγών στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Άρθρα,
Michael Brenes και Van Jackson

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν ένα πολίτευμα που λειτουργεί σωστά, με μια κοινωνία των πολιτών εν ειρήνη, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να επιδιώξουν είναι η αντιπαλότητα των μεγάλων δυνάμεων.

Άρθρα,
Gregory Brew

Για να χειριστούν τους μελλοντικούς κραδασμούς και να μετριάσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις συμμαχικές τους πρωτεύουσές πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να σταθεροποιήσουν τις τιμές και να διευκολύνουν μια μακροπρόθεσμη μετατόπιση από τα ορυκτά καύσιμα.

Syndicate content