Αμερική | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Αμερική

Φίλτρο:
Άρθρα,
Li Chen και Odd Arne Westad

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Πεκίνο πρέπει να μάθουν να βασίζονται σε αξιόπιστες αναλύσεις από ειδικούς που γνωρίζουν καλά την άλλη πλευρά και να αποφεύγουν την ερμηνεία οποιασδήποτε τριβής με όρους χειρότερων σεναρίων.

Άρθρα,
Sebastian Mallaby

Στις 38 οικονομίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο βασικός πληθωρισμός ανέρχεται στο 3,2%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μέτρηση που προτιμά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα για τον βασικό πληθωρισμό (core inflation) έφτασε στο 3,6% το 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο, ένα ρεκόρ 30 ετών.

Άρθρα,
Danny Russel

Ο Μπάιντεν και ο Σι ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να πραγματοποιήσουν μια «εικονική σύνοδο κορυφής» στις 15 Νοεμβρίου. Οι προσδοκίες για αυτήν την σύνοδο πρέπει κατ' ανάγκη να είναι μετριοπαθείς. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν πρόκειται να υπάρξει δραματική πρόοδος, αυτή η συνάντηση προσφέρει στους δυο προέδρους μια σημαντική ευκαιρία να ξεκινήσουν την δημιουργία μηχανισμών για την αποτροπή μιας κρίσης.

Άρθρα,
Kelebogile Zvobgo

Το ICC κατηγορείται εδώ και χρόνια ότι είναι νεοαποικιακός θεσμός, με τις έρευνές του να επικεντρώνονται σε χώρες του Παγκόσμιου Νότου. Η άρνηση να ερευνήσει μια ισχυρή χώρα του Παγκόσμιου Βορρά, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να ρίξει λάδι σε αυτή την φωτιά. Αν συνεχίσει έτσι, το ICC θα θεωρείται ευρέως ως ένας προκατειλημμένος και αναξιόπιστος θεσμός, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα δικαστήριο.

Άρθρα,
Oliver Stuenkel

Σήμερα, περίπου 50.000 Βραζιλιάνοι δολοφονούνται ετησίως, και ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και πολιτοφυλακές ελέγχουν περιοχές σε μεγάλες πόλεις όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτή η πραγματικότητα εξηγεί γιατί ηγέτες «σκληροί απέναντι στο έγκλημα», όπως ο Μπολσονάρο, θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί για τα επόμενα χρόνια.

Άρθρα,
Richard Fontaine

Η Κίνα μπορεί να φαίνεται σε πολλούς στην Ουάσιγκτον σήμερα ως η πιο σημαντική πρόκληση εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια πρόκληση που δεν έχει εύκολες λύσεις και είναι πιθανό να διαρκέσει πολύ στο μέλλον. Ωστόσο, με την προσοχή τους στην Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να παραβλέψουν τις οξείες απειλές σε άλλα μέρη του κόσμου.

Άρθρα,
Graham Webster και Justin Sherman

Ένα μόνιμο τεχνολογικό ρήγμα μεταξύ ομάδων χωρών είναι απίθανο, δαπανηρό, και μη πρακτικό. Επιπλέον, είναι ανεπιθύμητο. Χωρίς αλληλεξάρτηση, οι αντίπαλοι θα αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με λιγότερη αυτοσυγκράτηση, αυξάνοντας την πιθανότητα σοβαρής αντιπαράθεσης.

Άρθρα,
Heidi Urben και Peter D. Feaver

Πτυχές του ιστορικού του Πάουελ μπορούν να επικριθούν, αλλά μια επίκριση που δεν μπορεί να του ασκηθεί είναι ότι ο ίδιος δεν είχε σημασία.

Άρθρα,
Van Jackson

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντί να ενισχύουν την πολεμική διάσταση του ανταγωνισμού με την Κίνα, θα πρέπει να εργάζονται ακούραστα για να συρρικνώσουν το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων της Ασίας, να επιδοτούν τις πολιτικές κλιματικής προσαρμογής σε χώρες με πληθυσμό που κινδυνεύει, και να τιμωρούν την διαφθορά και την αυταρχική πολιτική.

Άρθρα,
Αudrey Kurth Cronin

Από τότε που συνέβησαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι κύριοι αντιτρομοκρατικοί στόχοι της Ουάσιγκτον ήταν η εξάλειψη των παγκόσμιων τρομοκρατικών δικτύων, η συρρίκνωση του συνολικού αριθμού των μαχητών και η αποσύνδεσή τους από τον γενικό πληθυσμό. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιτύχει κανέναν από αυτούς τους στόχους, παρά τις εκστρατείες τους με drones, ή ίσως εν μέρει εξαιτίας αυτών.

Syndicate content