Άρθρα | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Άρθρα

Φίλτρο:
Άρθρα,
Dan Restrepo

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να επιβάλουν την αλλαγή στην ποιότητα της διακυβέρνησης στην Κεντρική Αμερική. Αντί γι’ αυτό, πρέπει να αναβαθμίσουν τους τοπικούς φορείς που ήδη ανταποκρίνονται σε νόμιμα, λαϊκά αιτήματα για καλύτερη διακυβέρνηση.

Άρθρα,
Πένη Χαλάτση

Η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υπέρβαση της φτώχειας. Αλλά καμία χώρα δεν έχει επιτύχει σταθερή οικονομική ανάπτυξη χωρίς να βελτιώσει την πρόσβαση σε καθαρότερες και πιο σύγχρονες μορφές ενέργειας.

Άρθρα,
Marcus Hicks, Kyle Atwell, και Dan Collini

Η μετατόπιση της αμερικανικής στρατηγικής ως προς την Αφρική αντικατοπτρίζει μια αντίληψη ότι η αντιτρομοκρατία και άλλες μακροχρόνιες προτεραιότητες των ΗΠΑ στην Αφρική θα περισταλούν σημαντικά καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και άλλων σημαντικών δυνάμεων εντείνεται. Αλλά αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη.

Άρθρα,
Ryan Hass

Όσο περισσότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη ότι είναι η χώρα που είναι καλύτερα προετοιμασμένη στον κόσμο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, τόσο καλύτερα θα είναι σε θέση να εστιάσουν την προσοχή εκεί όπου έχει μεγαλύτερη σημασία: όχι στην επιβράδυνση της Κίνας αλλά στην ενίσχυση του εαυτού τους.

Άρθρα,
Eyck Freymann και Justin Stebbing

Καθώς έγινε κορυφαίος προμηθευτής εμβολίων, η Κίνα ήλπιζε να επιδείξει τις υψηλής τεχνολογίας δυνατότητές της και να λαμπρύνει την διεθνή φήμη της μετά από ένα καταστροφικό 2020. Αλλά η προσέγγισή της στα δεδομένα των εμβολίων δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου.

Άρθρα,
Ray Takeyh

Ο Κάρτερ προσπάθησε σκληρά να αποτρέψει την επανάσταση και μετά να την διαλύσει. Αλλά οι Ιρανοί δεν άκουσαν πραγματικά ποτέ την Ουάσιγκτον. Το μάθημα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ είναι σαφές: οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους πραγματικότητα στο Ιράν.

Άρθρα,
Pascal Kalume Kambale και Mvemba Phezo Dizolele

Η ξαφνική μετάβαση εξουσίας του Κονγκό είναι τόσο απρόσμενη όσο είναι και σημαντική. Για περισσότερα από 30 χρόνια, η χώρα υπέφερε από δικτατορία και πόλεμο. Οι κοινωνικοί και οικονομικοί δείκτες της ήταν σε ελεύθερη πτώση, συμπεριλαμβανομένου του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και ενός μέσου προσδόκιμου ζωής που κατατάσσεται μεταξύ των χαμηλότερων στον κόσμο.

Άρθρα,
Chang Che

Σε δημοσκόπηση του 2019 που ανέθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, πάνω από το 90% των ερωτηθέντων στις δέκα χώρες που αποτελούν την ASEAN, χαρακτήρισε την Ιαπωνία ως «φιλική» και «αξιόπιστη».

Άρθρα,
Matt Perault και Samm Sacks

Το Υπουργείο Εμπορίου του Μπάιντεν μπορεί να προσαρμόσει την διαδικασία θέσπισης κανονισμών για να επιτρέψει στην διοίκηση να αξιολογήσει τις απειλές ασφαλείας που θέτουν συγκεκριμένες κινεζικές εταιρείες και στην συνέχεια να χαράξει μια προσεκτική πολιτική ως απάντηση σε αυτές.

Άρθρα,
Sanam Vakil

Η εποχή Μπάιντεν μπορεί να είναι μια εποχή πολυμερούς δέσμευσης και σταθεροποίησης των συγκρούσεων, στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίζουν τις χώρες της Μέσης Ανατολής να κάνουν τα σταδιακά βήματα για την αντιμετώπιση περιφερειακών συγκρούσεων.

Syndicate content