Ασία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ασία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Bonnie S. Glaser και Oriana Skylar Mastro

Η πολιτική της Κίνας για την Βόρεια Κορέα βασίζεται κυρίως στην επιθυμία να αντιμετωπιστεί η ισχύς των ΗΠΑ στην περιοχή και να αυξηθεί η κινεζική επιρροή στην Κορεατική Χερσόνησο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Πεκίνο είχε δύο κύριους στόχους που επιτεύχθηκαν στην Σιγκαπούρη.

Άρθρα,
Daniel R. Russel

Παρά τον καθησυχασμό για την αποπυρηνικοποίηση και την θεαματική διάλυση μιας μονάδας πυρηνικών δοκιμών που οι ίδιοι οι Βορειοκορεάτες είχαν κηρύξει ως απαρχαιωμένη, το οπλοστάσιο του Κιμ δεν είναι μικρότερο από όσο ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Βόρειος Κορέα δοκίμασε με επιτυχία έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που ήταν ικανός να χτυπήσει την αμερικανική ηπειρωτική χώρα.

Άρθρα,
Isaac Stone Fish και Robert E. Kelly

Η Βόρεια Κορέα απλώς δεν είναι και τόσο σημαντική για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Το πολύ λανθασμένο κλισέ των Δυτικών τηλεοπτικών ειδήσεων είναι ότι η κορεατική χερσόνησος ταλαντεύεται στο χείλος του πολέμου. Δεν είναι έτσι.

Άρθρα,
Jieun Baek

Η προπαγάνδα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση της οικογένειας Kim. Τα μέλη της παρέμειναν στην εξουσία επί επτά δεκαετίες, κυρίως λόγω του πλήρους ελέγχου των πληροφοριών. Αυτό επέτρεψε στους Kim να επιβάλουν την δική τους εκδοχή της ιστορίας για να υποστηρίξουν τις δρακόντειες πολιτικές τους.

Άρθρα,
Maura Elizabeth Cunningham και Jeffrey Wasserstrom

Στο Πεκίνο, ένα βασικό σημείο αναφοράς όταν σκέπτονται την ιστορία της αμερικανο-κινεζικής σχέσης παραμένει στο 1901, όταν η Ουάσινγκτον ήταν μέρος ενός συνασπισμού που εκφόβιζε μια εξασθενημένη κινεζική δυναστεία ώστε να αποδεχθεί μια άλλη άνιση συνθήκη.

Άρθρα,
Joseph Yun

Ακόμη και ο Trump αναγνώρισε ότι μια άμεση πλήρης, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση ήταν ένα εξωπραγματικό αίτημα, ανοίγοντας την πόρτα για την σταδιακή αποπυρηνικοποίηση.

Άρθρα,
Richard N. Haass

Η πιο πιθανή εξήγηση για την κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της συνόδου κορυφής, ήταν ότι έγινε όλο και πιο εμφανές ότι η σύνοδος θα αποτύχει, δεδομένου ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα συμφωνούσε να διαλύσει εντελώς το πυρηνικό της οπλοστάσιο και τις αντίστοιχες δυνατότητες.

Άρθρα,
Bushra Bataineh, Michael Bennon και Francis Fukuyama

Οι ίδιοι παράγοντες που κρατούν τα μεγάλα έργα υποδομής από το να απογειωθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη καθιστούν τα σχέδια που χρηματοδοτούνται από την Δύση στις αναπτυσσόμενες χώρες λιγότερο βιώσιμα από ό, τι τα κινεζικά αντιστοιχά τους.

Άρθρα,
Kevin Rudd

Εκεί που η Κίνα δεν έχει έτοιμο ιστορικό σενάριο από το οποίο να αντλεί από τη μακρά παράδοσή της, είναι το πώς να αξιοποιήσει τον καινοφανή πλούτο της και την δύναμή της για να καθοδηγήσει την συμπεριφορά της στον κόσμο γενικότερα. Η κοσμοθεωρία του Xi αρχίζει να δίνει κάποιες σαφείς οδηγίες γι’ αυτό.

Άρθρα,
Michael J. Green

Στην πορεία προς την διάσκεψη κορυφής της Σιγκαπούρης, εφόσον τελικά γίνει, ο Trump ίσως να προετοιμάζεται για το λάθος παιχνίδι: Έναν γύρο ντάμας με δύο παίκτες, ενώ ο Kim προετοιμάζεται για έναν αγώνα σκάκι πολλών παικτών σε δύο σκακιέρες. Στη μια σκακιέρα θα είναι το μέλλον των προγραμμάτων πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας, και στην άλλη το μέλλον της γεωπολιτικής στην βορειοανατολική Ασία.

Syndicate content