Ρωσία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ρωσία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Michael Kimmage

Σήμερα, η συμμαχία είναι ένα χαλαρό και πλατύ τέρας 30 χωρών, που περιλαμβάνει την Βόρεια Αμερική, την Δυτική Ευρώπη, τις χώρες της Βαλτικής, και την Τουρκία. Το τεράστιο μέγεθος της συμμαχίας και το θολό της αποστολής της κινδυνεύουν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πόλεμο.

Άρθρα,
Toby Dalton and Ariel Levite

Για να αποκατασταθεί ο ρόλος του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων ως προπύργιο της παγκόσμιας σταθερότητας, οι διεθνείς θεσμοί για τη μη διάδοση και τα κράτη χρειάζονται νέους τρόπους παρακολούθησης και αντιμετώπισης της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Άρθρα,
Chris Miller

Εάν ο Μπάιντεν θέλει στα σοβαρά να χρησιμοποιήσει κυρώσεις για να διαμορφώσει τους υπολογισμούς της Ρωσίας, η κυβέρνησή του θα πρέπει να κατονομάσει τις ρωσικές τράπεζες που θα έβαζε στη μαύρη λίστα, τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα απαγόρευε, και τις εταιρείες που θα κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν.

Άρθρα,
Jim Townsend

Οι οικονομικές κυρώσεις από μόνες τους δεν μπορούν να σπάσουν τον κύκλο του εκφοβισμού και της συνθηκολόγησης που κρατά τόσους πολλούς πολίτες χωρών του πρώην σοβιετικού μπλοκ υπό την κυριαρχία του Πούτιν.

Άρθρα,
Ivo H. Daalder και James M. Goldgeier

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μην φοβάται μια εισβολή από την Δύση. Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν το δικαίωμα να μην φοβούνται μια εισβολή από την Ρωσία. Και η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιδιώκει ένα δημοκρατικό μέλλον, απαλλαγμένο από την ρωσική παρέμβαση και τον εκφοβισμό.

Άρθρα,
Dmitri Trenin

Υπάρχει σημαντική ασυμμετρία στην σημασία που αποδίδουν η Δύση και η Ρωσία στην Ουκρανία. Η Δύση όντως πρόσφερε την προοπτική να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ το 2008. Αλλά, θα υπήρχε μικρή δημόσια υποστήριξη στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη στρατευμάτων που θα πολεμούσαν για την Ουκρανία. Η Ρωσία, αντίθετα, αντιμετωπίζει την Ουκρανία ως ζωτικό συμφέρον εθνικής ασφάλειας.

Άρθρα,
Ivana Stradner

Όπως στην αρχή των γιουγκοσλαβικών πολέμων ή εν όψει του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μπορεί να είναι δύσκολο να πειστεί ο κόσμος για την σημασία των Βαλκανίων. Ωστόσο τώρα στα Βαλκάνια δεν διακυβεύεται τίποτα λιγότερο από την σταθερότητα της Ευρώπης και την συνεχιζόμενη ζωτικότητα της ΕΕ και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Άρθρα,
Βασίλης Σιταράς

Η επιβίωση και μετά την κοσμογονία του 1991 της άρχουσας ελίτ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης σε θέσεις-κλειδιά, υπήρξε το πλέον καίριας σημασίας γεγονός, που καθόρισε, εν πολλοίς, και τη μοίρα του μετασοβιετικού κόσμου.

Άρθρα,
Alexandros K. Kyrou

Ανεξαρτήτως αν οι ΗΠΑ έχουν τροποποιήσει ή ακόμα και εγκαταλείψει από το 2014 τον στόχο τους για παγκόσμια ηγεμονία, μια τέτοια αλλαγή δεν έχει επηρεάσει τις συνθήκες στο έδαφος της Ουκρανίας που προκλήθηκαν από την σύγκρουση της αμερικανικής πολιτικής και της ρωσικής αντίδρασης.

Άρθρα,
Katharine Quinn-Judge

Δείχνοντας την ετοιμότητα της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία, ο πρωταρχικός στόχος του Πούτιν μπορεί να ήταν να αναγκάσει τον Μπάιντεν σε διάλογο και να αποτρέψει μια επέκταση του ΝΑΤΟ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσει κάποιος τον κίνδυνο μιας τυχαίας κλιμάκωσης.

Syndicate content