Ρωσία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ρωσία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Sergey Radchenko

Με τον Πούτιν να καταστέλλει την διαφωνία και να οδηγεί την Ρωσία σε έναν όλο και πιο ζοφερό αυταρχισμό, η ιστορία της Σοβιετικής Ένωσης προσφέρει μια πιο κατάλληλη σύγκριση με το παρόν - και καλύτερες ενδείξεις για το τι ίσως θα έκανε ένα πραξικόπημα να επιτύχει ή να αποτύχει σήμερα.

Άρθρα,
Lawrence Freedman

Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να χάσει. Αλλά μπορεί, και ίσως να το κάνει. Μια σειρά από τρομερές αποφάσεις τον οδήγησαν να υπονομεύσει την διεθνή θέση και τις οικονομικές προοπτικές της Ρωσίας, να κλονίσει την φήμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως σοβαρής στρατιωτικής δύναμης, και να αποτύχει στο πιο σημαντικό στοίχημα της καριέρας του.

Άρθρα,
Happymon Jacob

Η Ινδία δεν υποστηρίζει την εισβολή της Ρωσίας, ούτε απλώς ισορροπεί μεταξύ δύο μεγάλων δυνάμεων. Αντίθετα, μια λεπτή αλλά μεγάλη μετατόπιση βρίσκεται σε εξέλιξη: η αργή αλλά αναπόφευκτη αποσύνδεση της Ινδίας από την Ρωσία.

Άρθρα,
Ivo H. Daalder και James M. Lindsay

Οι Ευρωπαίοι, ίσως ακόμη περισσότερο από τους Αμερικανούς, κατανοούν ότι το τίμημα της ελευθερίας είναι υψηλό - και ότι οι Ουκρανοί φέρουν πολύ μεγαλύτερο κόστος από όσο φέρουν οι ίδιοι. Το σοκ που προκλήθηκε από τον πρώτο μεγάλο χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι πραγματικό και διαρκές —όπως και η αποφασιστικότητα να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία θα αποτύχει.

Άρθρα,
Liana Fix και Michael Kimmage

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με ένα σύνολο σκληρών επιλογών. Μπορεί να κρατήσει περιορισμένη την στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, διατηρώντας τα τρέχοντα επίπεδα στρατευμάτων και συνεχίζοντας να μονώνει την ρωσική κοινωνία, ή μπορεί να διατάξει μια μαζική επιστράτευση. Και οι δύο επιλογές αποτελούν σοβαρή απειλή για τη νομιμοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Άρθρα,
Andrei Kolesnikov

Στα 23 χρόνια από την ντε φάκτο άνοδό του στην εξουσία, ο Πούτιν δεν έχει μόνο οικοδομήσει ένα καθεστώς μεγάλης βαναυσότητας. Έχει καταφέρει επίσης να υπνωτίσει μεγάλο μέρος του ρωσικού πληθυσμού σε βαθμό που η κοινωνία των πολιτών να έχει οδηγηθεί σε μεγάλο βαθμό στις κατακόμβες και η εξουσία του φαίνεται να είναι ακλόνητη.

Άρθρα,
Νίκος Γεωργιάδης

Αν η Ουκρανία και ο Καύκασος είναι τα πρώτα εν δυνάμει «θύματα» του αναθεωρητισμού του Κρεμλίνου, η Εγγύς Ανατολή, η ανατολική Βόρειος Αφρική, και τα ανατολικά Βαλκάνια μέσω του Αιγαίου είναι οι γεωπολιτικές ζώνες που απασχολούν τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό του συστήματος Ερντογάν.

Άρθρα,
Nanjala Nyabola

Η ιστορία υπενθυμίζει στις αφρικανικές χώρες να προσεγγίσουν την σύγκρουση στην Ουκρανία με προσοχή και να αντιμετωπίσουν τους ισχυρισμούς περί φιλίας με καχυποψία. Για πολλούς Αφρικανούς, οι σημερινές προσεγγίσεις τόσο από την Ρωσία όσο και από την Δύση δεν σκοπεύουν στην φιλία. Σκοπεύουν στο να χρησιμοποιηθεί η Αφρική ως μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού.

Άρθρα,
Harris Mylonas και Scott Radnitz

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αξιοσημείωτη ενίσχυση της ρητορικής σχετικά με εξωτερικά υποστηριζόμενους εσωτερικούς εχθρούς σε όλο τον κόσμο. Αυτή η άνοδος σχετίζεται με πολλούς συγκλίνοντες παράγοντες: αυξανόμενη γεωπολιτική αστάθεια, εξάπλωση του εθνικισμού, η εκλογική επιτυχία λαϊκιστικών και εθνικιστικών , αλλά και η ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όσο αυτές οι τάσεις επιμένουν, η εστίαση της προσοχής σε εξωτερικά υποστηριζόμενους «εσωτερικούς εχθρούς» θα εντείνεται.

Άρθρα,
Chris Miller

Μέχρι στιγμής, ο Πούτιν έχει υποσχεθεί στους Ρώσους ότι πολεμά μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όχι έναν πόλεμο που θα μπορούσε να επιβάλει σκληρές θυσίες στον πληθυσμό. Όσο περνά ο καιρός, ωστόσο, το κόστος του πολέμου και οι επιπτώσεις των κυρώσεων στους απλούς Ρώσους θα αυξάνονται.

Syndicate content