Ρωσία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Ρωσία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Alexander Vindman

Αυτήν την στιγμή, η Ουκρανία κερδίζει μόνο με μέτρια υποστήριξη από την Δύση. Τα τανκς και το άλλο υλικό που υποσχέθηκαν πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, και διάφορες άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα δώσουν αναμφίβολα στην Ουκρανία ένα ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Αλλά για να πείσουν τον Πούτιν ότι είναι καλύτερα να αποσυρθεί από την Κριμαία, οι Δυτικές χώρες θα χρειαστεί να κάνουν πολλά περισσότερα.

Δοκίμια,
Michael J. Mazarr

Στον αγώνα για πλεονέκτημα μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων, δεν είναι η στρατιωτική ή η οικονομική δύναμη που κάνει την κρίσιμη διαφορά, αλλά οι θεμελιώδεις ιδιότητες μιας κοινωνίας: τα χαρακτηριστικά ενός έθνους που παράγουν οικονομική παραγωγικότητα, τεχνολογική καινοτομία, κοινωνική συνοχή, και εθνική βούληση.

Άρθρα,
Thomas Popik

Οι θάνατοι από την κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι από τα θύματα που θα προκαλούντο από μια χρήση ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων. Η κατάρρευση του δικτύου θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση για την Ευρώπη, τήξη πυρηνικών αντιδραστήρων, πλημμύρες από σπασμένα υδροηλεκτρικά φράγματα, και βαθύτερη επισιτιστική κρίση σε χώρες που εξαρτώνται από εξαγωγές από την Ουκρανία.

Άρθρα,
Michael McFaul

Όσο Ρώσοι στρατιώτες καταλαμβάνουν την χώρα τους, οι Ουκρανοί θα πολεμούν. Θα πολεμήσουν με ή χωρίς νέα προηγμένα όπλα, με ή χωρίς σκληρότερες κυρώσεις, με ή χωρίς χρήματα για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν την χώρα τους. Η κατανόηση αυτής της βασικής γνώσης σχετικά με την ουκρανική νοοτροπία σήμερα οδηγεί σε μια προφανή πολιτική σύσταση προς την Δύση: βοηθήστε την Ουκρανία να κερδίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Άρθρα,
Sameer Lalwani - Happymon Jacob

Δυο αντικρουόμενες απόψεις για το ίδιο θέμα. Ο καθένας εκ των συγγραφέων έχει σοβαρά επιχειρήματα. Η τελική διαμόρφωση της άποψης του αναγνώστη εναπόκειται –όπως πάντοτε, άλλωστε- στον ίδιον.

Άρθρα,
Chad P. Bown

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 37 κυβερνήσεις να περιορίσουν τις εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας στον επιτιθέμενο. Η Κίνα έχει επίσης στοχοποιηθεί, όταν οι ΗΠΑ απαγόρευσαν ορισμένες εξαγωγές τσιπ και σχετικών μηχανημάτων στην Κίνα σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσουν την εκκολαπτόμενη βιομηχανία ημιαγωγών της.

Άρθρα,
Garry Kasparov και Mikhail Khodorkovsky

Το όραμά μας είναι η Ρωσία να γίνει μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και ένα ομοσπονδιακό κράτος με περιορισμένες μόνο συγκεντρωτικές εξουσίες (απαραίτητες για την άσκηση εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών) και πολύ ισχυρότερες περιφερειακές κυβερνήσεις.

Άρθρα,
Michael Kimmage και Maria Lipman

Η διεθνής απομόνωση της Ρωσίας και οι Δυτικές κυρώσεις μαζί θα συμβάλουν στην οικονομική και τεχνολογική παρακμή της. Κανείς δεν μπορεί να πει για πόσο καιρό μπορεί να περπατήσει ο Πούτιν σε αυτό το αποθαρρυντικό τεντωμένο σχοινί. Η πολεμική πορεία του Πούτιν δεν οδηγεί από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά είναι μια κυκλική διαδρομή που οδηγεί από το σημείο Α πίσω στο σημείο Α.

Άρθρα,
Ivo H. Daalder και James Goldgeier

Όπως και με τους Σοβιετικούς προκατόχους του, ο Πούτιν πρέπει να στερηθεί την δυνατότητα να επεκτείνει την δική του αυτοκρατορία του κακού, αλλά η Ρωσία δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Η Δύση χρειάζεται μια πολιτική προς το Κίεβο και προς τη Μόσχα. Δεν έχει την πολυτέλεια να έχει το ένα και όχι το άλλο.

Άρθρα,
Barry R. Posen

Ο πόλεμος της Ρωσίας φαίνεται να έχει μετατραπεί από αλλαγή καθεστώτος σε αρπαγή γης. Εάν το Κρεμλίνο μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει στρατιωτικές αποφάσεις που είναι απλώς λογικές και να ενεργεί βάσει αυτών με τρόπους που είναι απλώς επαρκείς, σε έναν χρόνο από τώρα, οι Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών ίσως να μετρούν άλλες 50.000 έως 100.000 απώλειες για κάθε πλευρά.

Syndicate content