Οικονομία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Οικονομία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Alexander Gabuev

Η Ρωσία μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο ευρασιατικό Ιράν: αρκετά απομονωμένο, με μια μικρότερη και πιο καθυστερημένη τεχνολογικά οικονομία χάρη, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική για να θεωρείται άσχετη. Η Κίνα θα είναι ο μεγαλύτερος εξωτερικός εταίρος της Ρωσίας, μείζων αγοραστής εξαγωγών, μείζων πηγή εισαγωγών, και μείζων διπλωματικός εταίρος.

Άρθρα,
Nathalie Tocci

Η μεγαλύτερη απειλή για τον ευρωπαϊκό συνασπισμό ίσως να μην είναι η έλλειψη προόδου στον τερματισμό της οξυμένης βίας στην Ουκρανία, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά μια σχετική ανάπαυλα της σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στη Μόσχα να δελεάσει κάποια κράτη της ΕΕ να πιέσουν το Κίεβο για να κάνει παραχωρήσεις, ιδιαίτερα εάν η ενεργειακή κρίση συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Άρθρα,
Husain Haqqani and Javid Ahmad

Παρά το αυξανόμενο κόστος δανεισμού, οι Πακιστανοί ηγέτες πιστεύουν ακόμη ότι το στοίχημα της χώρας με την Κίνα αξίζει τον κόπο. Εάν κάνουν λάθος, η σχέση με την Κίνα απειλεί να αφήσει το Πακιστάν ευάλωτο στην αυξανόμενη πολιτική αναταραχή, εν μέσω μιας ήδη επικίνδυνης οικονομικής πτώσης.

Άρθρα,
Emily S. Weinstein

Ο έλεγχος των εξαγωγών έχει δημιουργήσει ένα άνοιγμα στην Ουάσιγκτον και στους συμμάχους της να προχωρήσουν ακόμη περαιτέρω και να υιοθετήσουν ένα νέο επίσημο καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών, ένα καθεστώς που όχι μόνο θα αποδυναμώσει την Ρωσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και θα μεταφέρει τους ελέγχους των εξαγωγών στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Άρθρα,
Andrei Kolesnikov

Όπως έχει καταστήσει σαφές ο Πούτιν, τα σχέδια της Ρωσίας στην Ουκρανία θα προχωρήσουν ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνέπειες - και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αυτές θα είναι μεγάλες. Για τους καθημερινούς Ρώσους, αυτό σημαίνει ότι η «ειδική επιχείρηση» δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.

Άρθρα,
Gregory Brew

Για να χειριστούν τους μελλοντικούς κραδασμούς και να μετριάσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις συμμαχικές τους πρωτεύουσές πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να σταθεροποιήσουν τις τιμές και να διευκολύνουν μια μακροπρόθεσμη μετατόπιση από τα ορυκτά καύσιμα.

Άρθρα,
Mark Cancian

Όσο δύσκολες κι αν είναι οι επιλογές, η Δύση δεν μπορεί απλώς να αγνοήσει το πρόβλημα. Εάν η πείνα εξαπλωθεί ευρέως και οδηγήσει σε πολιτική αστάθεια, θα υπάρξει αυξανόμενη πίεση στην Δύση να δράσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πρέπει να έχουν ένα σχέδιο —έστω και ατελές— εάν επιθυμούν να αποφύγουν μια παγκόσμια καταστροφή που θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Άρθρα,
Bruce Jones

Η Ουάσιγκτον έχει ακόμη την ευκαιρία να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της για τη χρηματοδότηση του κλίματος, της βιώσιμης ανάπτυξης, της στήριξη των τιμών των τροφίμων και της μεταρρύθμισης της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Άρθρα,
Ian Johnson

Παρόλο που η οικονομία της Κίνας και η αυξανόμενη στρατιωτική δύναμη της εγγυώνται ισχύ και προσοχή, το αποτυχημένο ευρωπαϊκό της σχέδιο έχει υπογραμμίσει την αδυναμία της να κερδίσει σταθερούς εταίρους μεταξύ των προηγμένων δημοκρατιών - ένα μοτίβο που φαίνεται πιθανό να εμποδίσει τη μακροπρόθεσμη επιρροή της στον κόσμο.

Άρθρα,
Nadège Rolland

Οι Κινέζοι πολιτικοί επιχειρούν να δημιουργήσουν μια σφαίρα επιρροής που θα αποτελείται όχι μόνο από την αμέσως όμορη περιοχή της χώρας τους, αλλά και από ολόκληρο τον αναδυόμενο, μη δυτικό και σε μεγάλο βαθμό μη δημοκρατικό κόσμο - τον «Παγκόσμιο Νότο». Η εξασφάλιση της κυριαρχίας σε αυτή την τεράστια ζώνη εθνών θα παρείχε μια ισχυρή βάση για την ισχύ της Κίνας.

Syndicate content