Οικονομία | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Οικονομία

Φίλτρο:
Άρθρα,
Nathalie Tocci

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 διαπίστωσε ότι το 90% των πολιτών της ΕΕ υποστήριξαν τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου για να αποκτήσει η ήπειρος ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ιδιαίτερα οι νέοι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την κλιματική αλλαγή από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό ζήτημα.

Άρθρα,
Chris Miller

Εάν ο Μπάιντεν θέλει στα σοβαρά να χρησιμοποιήσει κυρώσεις για να διαμορφώσει τους υπολογισμούς της Ρωσίας, η κυβέρνησή του θα πρέπει να κατονομάσει τις ρωσικές τράπεζες που θα έβαζε στη μαύρη λίστα, τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα απαγόρευε, και τις εταιρείες που θα κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν.

Άρθρα,
Μιχάλης Διακαντώνης

Αυτό που φαίνεται επί του παρόντος να προτάσσεται, είναι η πρόκληση ενός ήπιου και ελεγχόμενου πληθωρισμού που θα μείωνε τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους και θα συμβάδιζε με την σταδιακή αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια, μάλλον θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό ακόμη διάστημα.

Άρθρα,
Anand Menon

Τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι πιο σημαντικές επιπτώσεις του Brexit έχουν γίνει αισθητές σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι περισσότεροι ψηφοφόροι υποστήριξαν την αποχώρηση από την ΕΕ το 2016 και όπου υπάρχει η περισσότερη μεταποίηση και ο υψηλότερος αριθμός εργαζομένων χαμηλής ειδίκευσης.

Άρθρα,
Graeme Smith

Η πείνα και η φτώχεια μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν φαίνονται έτοιμες να σκοτώσουν περισσότερους Αφγανούς αυτόν τον χειμώνα από όσους σκότωσε όλη η βία τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η κλίμακα της καταστροφής είναι αδιανόητα μεγάλη: 23 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό.

Άρθρα,
Shannon K. O'Neil

Ορισμένες από τις τρέχουσες οικονομικές και εμπορικές αναντιστοιχίες είναι το προϊόν των διακοπών λειτουργίας επιχειρήσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία. Αλλά είναι ένας αυξανόμενος αριθμός κυβερνητικών πολιτικών που απειλεί να ανατρέψει ευρύτερα τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες και το παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Άρθρα,
Sebastian Mallaby

Στις 38 οικονομίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο βασικός πληθωρισμός ανέρχεται στο 3,2%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μέτρηση που προτιμά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα για τον βασικό πληθωρισμό (core inflation) έφτασε στο 3,6% το 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο, ένα ρεκόρ 30 ετών.

Άρθρα,
Jessica F. Green

Ο καταιγισμός νέων πρωτοβουλιών που παρουσιάστηκαν στην COP26 ισοδυναμεί με οριακή μόνο πρόοδο: υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της τρέχουσας σειράς υποσχέσεων και του στόχου που τέθηκε στο Παρίσι για περιορισμό της θέρμανσης στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Άρθρα,
Jonathan E. Hillman

Επειδή η Huawei υποχρεούται από τον νόμο να συνεργάζεται με τις κινεζικές επιχειρήσεις πληροφοριών εφόσον της ζητηθεί, και επειδή επωφελείται επί μακρόν από την κρατική υποστήριξη, οι χώρες που εξαρτώνται από την εταιρεία είναι ευάλωτες στις πιέσεις του Πεκίνου.

Άρθρα,
Daniel Rosen

Οι κινήσεις του ΚΚΚ τους τελευταίους μήνες συνίστανται σε πολιτικές εκστρατείες αντί για αναγνώριση της χρηματοοικονομικής και τεχνικής μεταρρύθμισης που χρειάζεται η χώρα για να αποκαταστήσει την οικονομική αποτελεσματικότητα.

Syndicate content