Πλανήτης | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Πλανήτης

Φίλτρο:
Άρθρα,
Barbara F. Walter, Lise Morjé Howard, και V. Page Fortna

Δεκαετίες ακαδημαϊκής έρευνας έχουν δείξει ότι οι ειρηνευτικές αποστολές όχι μόνο είναι αποτελεσματικές στο να σταματούν τις συγκρούσεις, αλλά είναι πιο αποτελεσματικές από οτιδήποτε άλλο γνωρίζουν οι ειδικοί.

Άρθρα,
Sebastian Mallaby

Στις 38 οικονομίες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο βασικός πληθωρισμός ανέρχεται στο 3,2%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μέτρηση που προτιμά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα για τον βασικό πληθωρισμό (core inflation) έφτασε στο 3,6% το 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο, ένα ρεκόρ 30 ετών.

Άρθρα,
Jessica F. Green

Ο καταιγισμός νέων πρωτοβουλιών που παρουσιάστηκαν στην COP26 ισοδυναμεί με οριακή μόνο πρόοδο: υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της τρέχουσας σειράς υποσχέσεων και του στόχου που τέθηκε στο Παρίσι για περιορισμό της θέρμανσης στον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Άρθρα,
Kelebogile Zvobgo

Το ICC κατηγορείται εδώ και χρόνια ότι είναι νεοαποικιακός θεσμός, με τις έρευνές του να επικεντρώνονται σε χώρες του Παγκόσμιου Νότου. Η άρνηση να ερευνήσει μια ισχυρή χώρα του Παγκόσμιου Βορρά, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να ρίξει λάδι σε αυτή την φωτιά. Αν συνεχίσει έτσι, το ICC θα θεωρείται ευρέως ως ένας προκατειλημμένος και αναξιόπιστος θεσμός, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα δικαστήριο.

Άρθρα,
Richard Fontaine

Η Κίνα μπορεί να φαίνεται σε πολλούς στην Ουάσιγκτον σήμερα ως η πιο σημαντική πρόκληση εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια πρόκληση που δεν έχει εύκολες λύσεις και είναι πιθανό να διαρκέσει πολύ στο μέλλον. Ωστόσο, με την προσοχή τους στην Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να παραβλέψουν τις οξείες απειλές σε άλλα μέρη του κόσμου.

Άρθρα,
Graham Webster και Justin Sherman

Ένα μόνιμο τεχνολογικό ρήγμα μεταξύ ομάδων χωρών είναι απίθανο, δαπανηρό, και μη πρακτικό. Επιπλέον, είναι ανεπιθύμητο. Χωρίς αλληλεξάρτηση, οι αντίπαλοι θα αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με λιγότερη αυτοσυγκράτηση, αυξάνοντας την πιθανότητα σοβαρής αντιπαράθεσης.

Άρθρα,
Mohamed Adow

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες των διαπραγματεύσεων για το κλίμα, οι πλούσιες χώρες έχουν συχνά αναγνωρίσει τον ρόλο τους στην συμβολή στην υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς και το κλιματικό χρέος που οφείλουν σε φτωχότερες χώρες. Αλλά οι πλούσιες χώρες συνήθως αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.

Άρθρα,
Alice Hill

Μέχρι στιγμής, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν. Ακόμα κι αν όλες οι χώρες τηρούσαν τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι εκπομπές θα εξακολουθούσαν να αυξάνονται κατά 16% και να θέτουν τον πλανήτη σε αυτό που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, αποκάλεσε «καταστροφικό μονοπάτι».

Άρθρα,
Αudrey Kurth Cronin

Από τότε που συνέβησαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι κύριοι αντιτρομοκρατικοί στόχοι της Ουάσιγκτον ήταν η εξάλειψη των παγκόσμιων τρομοκρατικών δικτύων, η συρρίκνωση του συνολικού αριθμού των μαχητών και η αποσύνδεσή τους από τον γενικό πληθυσμό. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επιτύχει κανέναν από αυτούς τους στόχους, παρά τις εκστρατείες τους με drones, ή ίσως εν μέρει εξαιτίας αυτών.

Άρθρα,
Andrew J. Bacevich και Annelle Sheline

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν σχετικά με την «ισχύ του παραδείγματος μας» ακούγονται κενές όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αρνούνται να υπογράψουν ή να σεβαστούν βασικές πτυχές του διεθνούς δικαίου. Το υπάρχον πρότυπο συμπεριφοράς των ΗΠΑ δεν είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί: η Ουάσινγκτον τείνει να αντιτάσσεται ή να αγνοεί οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία εμποδίζει την ελευθερία της να εξαναγκάζει.

Syndicate content