Δάνειο από την EBRD στον ΟΤΕ για νέες επενδύσεις | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Δάνειο από την EBRD στον ΟΤΕ για νέες επενδύσεις

Συνεχίζεται με επιτυχία το πλάνο αναχρηματοδότησης του Ομίλου ΟΤΕ - εξασφάλισε δάνειο €225 εκατ. για επενδύσεις 4G στη Ρουμανία
Περίληψη: 

Συνεχίζεται με επιτυχία το πλάνο αναχρηματοδότησης του Ομίλου ΟΤΕ - εξασφάλισε δάνειο €225 εκατ. για επενδύσεις 4G στη Ρουμανία

Ένα ακόμη επιτυχημένο βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής αναχρηματοδότησής του πραγματοποίησε σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ, συνάπτοντας δάνειο ύψους 225 εκατ. ευρώ με διοργανώτρια την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για επενδύσεις στο δίκτυο 4G της COSMOTE Ρουμανίας.

Από το φθινόπωρο του 2012 και μέχρι σήμερα, και παρά το περιβάλλον, ο ΟΤΕ έχει καταφέρει να υλοποιήσει το σημαντικότερο κομμάτι της στρατηγικής του με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με μια σειρά από κινήσεις, όπως η επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου των 700 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2013, η εταιρεία έχει πετύχει την αναδιάρθρωση του προφίλ του δανεισμού της (δείτε περισσότερα στο συνημμένο infographic), ενώ με την ολοκλήρωση της πώλησης της Globul αναμένεται να έχει μειώσει το δανεισμό της κάτω από τα 2 δισ. ευρώ.
Η συμφωνία με την EBRD επιβεβαιώνει την ικανότητα του ΟΤΕ να εξασφαλίζει χρηματοδότηση από διαφορετικές πηγές. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει αξιοποιήσει μια σειρά διαφορετικών πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών αναχρηματοδότησης και εξυπηρέτησης του δανεισμού του, που περιλαμβάνουν:

a. Πρωτοποριακή έκδοση ομολόγων, η πρώτη μετά την κρίση

b. Τραπεζικό δανεισμό

c. Πώληση περιουσιακών στοιχείων

d. Διατήρηση ισχυρών χρηματορροών χάρη στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του στην αγορά, αλλά και την επιτυχημένη μείωση του κόστους

e. Χρηματοδότηση μέσω μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Τα παραπάνω αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης από τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα και τις διεθνείς αγορές στις δυνατότητες και προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ, αλλά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Συνημμένα δελτίο Τύπου, infographic που απεικονίζει την πορεία της αναχρηματοδότησης του ΟΤΕ, καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία,
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 210 6117434

ote-25-07-2013.jpg

ote2-25-07-2013.gif