Φόρουμ για την Ενεργειακή Διπλωματία και Ασφάλεια 2020 | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Φόρουμ για την Ενεργειακή Διπλωματία και Ασφάλεια 2020

Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ενεργειακές Επενδύσεις, Εφοδιασμός και Ασφάλεια

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αναρτηθούν εν καιρώ.

Το «Foreign Affairs The Hellenic Edition» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων διοργανώνουν το Φόρουμ για την Ενεργειακή Διπλωματία και Ασφάλεια 2020, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, από ώρα 10:00 έως περίπου 16:00.

Η ημερίδα έχει θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Ενεργειακές Επενδύσεις, Εφοδιασμός και Ασφάλεια» και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος καθώς και του ΝΑΤΟ – public Diplomacy Division.

Το φόρουμ έχει ως στόχο να συμβάλλει στον εθνικό, περιφερειακό και διεθνή διάλογο σχετικά με τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες έχουν άμεση συνάφεια με τα ενεργειακά ζητήματα τόσο της περιοχής όσο και των μεγάλων δρώντων του κόσμου.

Η είσοδος και η παρακολούθηση στο φόρουμ γίνεται –για λόγους ασφαλείας- κατόπιν προσκλήσεως. Όσοι επιθυμούν να λάβουν πρόσκληση θα πρέπει να συμπληρώσουν την ΦΟΡΜΑ, ΕΔΩ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Stella Ronner-Grubacic, ο διευθυντής του NATO Energy Security Centre of Excellence, Romualdas Petkevicius, η οικονομική σύμβουλος της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Emmanuelle Boulestreau, και ο καθηγητής Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αθανάσιος Πλατιάς.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα.

Μπορείτε να ακολουθείτε το «Foreign Affairs, The Hellenic Edition» στο TWITTER στην διεύθυνση www.twitter.com/foreigngr αλλά και στο FACEBOOK, στην διεύθυνση www.facebook.com/ForeignAffairs.gr και στο linkedin στην διεύθυνση https://www.linkedin.com/company/foreign-affairs-the-hellenic-edition