Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή

Ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή

Δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Geopolitical evolutions in eastern Mediterranean and the broader Middle East - The role of Greece as a pillar of stability in the region» διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων, την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021.

Σκοπός της είναι να αναλυθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια γεωπολιτική όπως η πρόσφατη ανακοίνωση της συμμαχίας AUKUS μεταξύ της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, και πώς επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή μας και την Ελλάδα ειδικότερα.

04102021-2.jpg

Άλλα θέματα της συζήτησης θα είναι η στάση του ΝΑΤΟ, οι αμυντικές δυνατότητες της Ευρώπης, οι συμμαχίες μεταξύ χωρών στην περιοχή, η εμβάθυνση του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ, τα προγράμματα αμυντικών εξοπλισμών κ.ά.

Η διεξαγωγή του διαλόγου έγινε στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά (σε δυο διαφορετικά link,ώστε οι θεατές να μπορούν να επιλέξουν την γλώσσα που προτιμούν):

Στα ελληνικά: https://www.youtube.com/watch?v=Q9x4uG0qqLY
Στα αγγλικά: https://www.youtube.com/watch?v=iRx_v-EFG4s

Κτέθσαν την γνώση και τις απόψεις τους οι:
-Στρατηγός ε.α. Curtis M. Scaparrotti, πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και SACEUR του ΝΑΤΟ,
-Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθηγητής Νομικής, βουλευτής, πρώην Υπουργός,
-Ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, και
-Στρατηγός ε.α. Ηλίας Λεοντάρης, πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Συντόνισε η δημοσιογράφος Μαριλένα Γεραντώνη.

Με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Foreign Affairs The Hellenic Edition.

------------------------------------------------

Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (www.fainst.eu) δημιουργήθηκε το 2019 και είναι ένας ανεξάρτητος, μη κομματικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεξαμενή σκέψης και εκδοτικός μηχανισμός. Το Ινστιτούτο δεν υιοθετεί θεσμικές θέσεις σε θέματα πολιτικής. Σκοπός του είναι να υπάρχει μια διαρκής συζήτηση που να τροφοδοτεί την ανάγκη των πολιτών να έχουν μια καλύτερη κατανόηση του κόσμου.

------------------------------------------------

Μπορείτε να ακολουθείτε το «Foreign Affairs, The Hellenic Edition» στο TWITTER στην διεύθυνση www.twitter.com/foreigngr αλλά και στο FACEBOOK, στην διεύθυνση www.facebook.com/ForeignAffairs.gr και στο linkedin στην διεύθυνση https://www.linkedin.com/company/foreign-affairs-the-hellenic-edition