Σχετικά με το Foreign Affairs | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Σχετικά με το Foreign Affairs

Από την έκδοσή του το 1922, το Foreign Affairs αποτέλεσε το κορυφαίο φόρουμ για σοβαρή συζήτηση σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις παγκόσμιες υποθέσεις. Εκδίδεται από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), έναν μη κερδοσκοπικό, μη κομματικό οργανισμό που λειτουργεί στη βάση συγκεκριμένων μελών, και που αφιερώθηκε στην βελτίωση της κατανόησης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των διεθνών υποθέσεων μέσω της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού ξεκινούσε με μια δήλωση που περιέγραφε το εκδοτικό όραμα το οποίο έμεινε απαράλλαχτο έκτοτε:

«τα άρθρα στο Foreign Affairs θα αντιμετωπίζουν τα επίκαιρα ερωτήματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όχι μόνο πολιτικής αλλά και ιστορίας και οικονομίας και θα συνοδεύονται, όταν αυτό είναι επιθυμητό, από χάρτες και διαγράμματα. Τεχνικά άρθρα θα αφήνονται για πιο εξειδικευμένα περιοδικά. Θα υπάρξουν πολλοί ξένοι αρθρογράφοι αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί ότι η προτεραιότητα είναι το συμφέρον και το κέρδος του αμερικανού αναγνώστη».

«Στην εξυπηρέτηση των ιδανικών του το Foreign Affairs δεν πρόκειται να αφιερώσει τον εαυτό του στην υποστήριξη κανενός σκοπού, όσο κι αν αξίζει. Όπως και το Council of Foreign Relations από το οποίο πηγάζει, θα ανεχθεί όλες τις διαφορετικές απόψεις. Τα άρθρα του δεν πρόκειται να παρουσιάσουν κανένα πλαίσιο πεποιθήσεων. Αυτό που θα ζητηθεί από την αρθογραφία είναι να είναι αξιόλογη και πληροφορημένη, να αντιπροσωπεύει έντιμες απόψεις, εκφρασμένες σοβαρά και με πειθώ.

Δεν περιμένουμε ότι οι αναγνώστες αυτής της Επιθεώρησης θα συμφωνούν με όλα τα αναγνώσματα που θα βρίσκουν εδώ, καθώς κάποιοι αρθρογράφοι θα διαφωνούν κάθετα με κάποιους άλλους. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι ενώ θα διατηρεί απόσταση από ιδιοτροπίες, το Foreign Affairs μπορεί να κάνει περισσότερα προκειμένου να οδηγήσει την αμερικανική κοινή γνώμη φιλοξενώντας διαφορετικές ιδέες παρά υιοθετώντας μια σχολή σκέψης. Το Foreign Affairs δεν θα αναλαμβάνει την ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζονται σε οποιοδήποτε άρθρο, υπογεγραμμένο ή μη, το οποίο θα δημοσιεύεται στις σελίδες του. Η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι να δίνει την ευκαιρία να εμφανίζονται αυτά τα άρθρα στις σελίδες του».

Το Foreign Affairs, The Hellenic Edition βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 91, (114 74, ΑΘΗΝΑ).

Η τηλεφωνική γραμμή είναι (+30) 213 0 255 870

και το φαξ απαντά στο (+30) 213 0 255 867

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τις ώρες γραφείου.

Τα ανά την Ελλάδα βιβλιοπωλεία που συνεργάζονται με το Foreign Affairs, The Hellenic Edition
στο ακόλουθο pdf:
Συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία

Το Foreign Affairs καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις. Επιδιώκει να παρουσιάζει καθαρές θέσεις από γνώστες παρατηρητές σημαντικών θεμάτων, γραμμένες με γλώσσα που μπορεί να διαβαστεί με ευκολία και ικανοποίηση τόσο από ειδικούς όσο και από το γενικότερο αναγνωστικό κοινό.
Δημοσιεύουμε υλικό διαφόρων κατηγοριών. Στην έντυπη έκδοση, τα Σχόλια είναι γραμμένα με 2.000 - 3.000 λέξεις προβάλλοντας μια συγκεκριμένη, προκλητική άποψη. Τα Άρθρα είναι πιο μεγάλα, 4.000-5.000 λέξεων και αποτελούν ανάλυση ή ρεπορτάζ, καλύπτοντας τον κορμό του περιοδικού. Τα Δοκίμια είναι ακόμα πιο λεπτομερή, ασχολούμενα με ευρύτερα θέματα. Οι Απαντήσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν το εύρος των 1.00 - 1.500 λέξεων σχολιάζοντας κείμενα που έχουν γραφτεί σε προηγούμενο τεύχος. Το Γράμμα στον Εκδότη δεν πρέπει να ξεπερνά τις 500 λέξεις και μπορούν να υποστούν επεξεργασία για λόγους μεγέθους ή στυλ, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.
Για την αρθρογραφία στο διαδίκτυο, τα Στιγμιότυπα είναι μεγέθους 750 -1.00 λέξεων και αποτελούν ανάλυση σημαντικών επίκαιρων γεγονότων ή πολιτικών ζητημάτων. Οι Ανταποκρίσεις είναι του ιδίου μεγέθους και αφορούν αρθρογραφία που πραγματοποιείται σε ξένες χώρες.
Δεχόμαστε ευχαρίστως θέσεις και αυτόκλητη αρθρογραφία, αντιμετωπίζοντάς τα σε κυλιόμενη βάση και όχι με συγκεκριμένο χρόνο έκδοσης. Ο καλύτερος οδηγός σχετικά με το ποια αρθρογραφία μπορεί να φιλοξενηθεί στο Foreign Affairs, τόσο από πλευράς ουσίας όσο και ύφους, είναι τα άρθρα και τα κείμενα που έχουν ήδη δημοσιευθεί, οπότε οι επίδοξοι αρθρογράφοι θα πρέπει να εντρυφήσουν στο αρχείο του Foreign Affairs.
Κάθε υποβολή άρθρου θα πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και ένα σύντομο σημείωμα που θα περιγράφει το βιογραφικό του αρθρογράφου, τις σύγχρονες και τις παλαιότερες δραστηριότητές του, την αρθρογραφία του και την σχετική του εμπειρία. Για προφανείς λόγους στηριζόμαστε κυρίως στους αρθρογράφους για την αλήθεια των ισχυρισμών τους. Παρά το γεγονός ότι αποφεύγουμε τις υποσημειώσεις, οι αρθρογράφοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παράσχουν τις σχετικές παραπομπές για δεδομένα ή αποσπάσματα που περιέχονται στα άρθρα τους.
Θεωρούμε ότι κάθε άρθρο που υποβάλλεται για δημοσίευση προσφέρεται αποκλειστικά στο Foreign Affairs και ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δημοσιευτεί σε άλλο μέσο χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη γνωστοποίηση.
Υποβολή άρθρων και εκδοτικών προσπαθειών μπορούν να αποστέλλονται μέσω e-mail στο [email protected]

Το Foreign Affairs δεν προβαίνει σε προσλήψεις αυτή την περίοδο.

Για επιχειρήσεις που επιδιώκουν τον σεβασμό της σημαίνουσας ελίτ, δεν υπάρχει άλλο μέσο σαν το Foreign Affairs. Το Foreign Affairs θεωρείται απαραίτητο ανάγνωσμα στους θεσμούς της αμερικανικής ηγεσίας, το G8, τους επικεφαλής των εταιρειών του Fortune 500, στο Νταβός. Η επιρροή του εξαπλώνεται στην Ουάσιγκτον αλλά και τα υπουργεία και τα συμβούλια σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα άρθρα του γράφονται από τους πιο σεβαστούς διανοούμενους και τους ηγέτες με την πιο μεγάλη επιρροή.

Το Foreign Affairs είναι το καύσιμο που κινεί διάφορα think tanks, αποτελεί καταλύτη για οικονομικές εξελίξεις, αλλά και το διανοητικό κεφάλαιο που εμπνέει επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Για τους διαφημιζόμενους προσφέρουμε μια απαράμιλλη ευκαιρία να βρεθούν κάτω από την προσοχή των ανθρώπων της πολιτικής και των επιχειρήσεων με την μεγαλύτερη επιρροή.

Εμπορική Διεύθυνση στο Foreign Affairs Hellenic Edition και στο www.foreignaffairs.gr ασκεί η κυρία Πέγκυ Βουτσά
[email protected]

Αναλυτικότερο προφίλ του Foreign Affairs, The Hellenic Edition στο ακόλουθο αρχείο pdf:
Foreign Affairs, The Hellenic Edition