Άρθρα | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Άρθρα

Άρθρα,
Nargis Kassenova

Οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν δεν ήταν προπέτασμα καπνού για μια απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά μάλλον αντανάκλαση της απογοήτευσης που αισθάνονται οι Καζάκοι για την διευρυνόμενη ανισότητα, την εδραιωμένη διαφθορά των ελίτ, και ένα «πετρωμένο» πολιτικό σύστημα. Ο νυν πρόεδρος, Tokayev, φαίνεται ότι γνωρίζει αυτά τα παράπονα και έχει ήδη κινηθεί για να τα αντιμετωπίσει.

Άρθρα,
Michael Kimmage

Σήμερα, η συμμαχία είναι ένα χαλαρό και πλατύ τέρας 30 χωρών, που περιλαμβάνει την Βόρεια Αμερική, την Δυτική Ευρώπη, τις χώρες της Βαλτικής, και την Τουρκία. Το τεράστιο μέγεθος της συμμαχίας και το θολό της αποστολής της κινδυνεύουν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πόλεμο.

Άρθρα,
Nathalie Tocci

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 διαπίστωσε ότι το 90% των πολιτών της ΕΕ υποστήριξαν τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου για να αποκτήσει η ήπειρος ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2050. Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ιδιαίτερα οι νέοι Ευρωπαίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την κλιματική αλλαγή από οποιοδήποτε άλλο πολιτικό ζήτημα.

Άρθρα,
Toby Dalton and Ariel Levite

Για να αποκατασταθεί ο ρόλος του καθεστώτος μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων ως προπύργιο της παγκόσμιας σταθερότητας, οι διεθνείς θεσμοί για τη μη διάδοση και τα κράτη χρειάζονται νέους τρόπους παρακολούθησης και αντιμετώπισης της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Άρθρα,
Paul Lushenko, Sarah Kreps, και Shyam Raman

Ο περιορισμός των απωλειών αμάχων στον πόλεμο θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός, όχι απλώς επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες υποχρεούνται να το κάνουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά και επειδή οι απώλειες αμάχων πιστεύεται ότι διευκολύνουν τους τρομοκράτες να στρατολογούν ακολούθους.

Άρθρα,
Chris Miller

Εάν ο Μπάιντεν θέλει στα σοβαρά να χρησιμοποιήσει κυρώσεις για να διαμορφώσει τους υπολογισμούς της Ρωσίας, η κυβέρνησή του θα πρέπει να κατονομάσει τις ρωσικές τράπεζες που θα έβαζε στη μαύρη λίστα, τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα απαγόρευε, και τις εταιρείες που θα κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν.

Άρθρα,
Frances Z. Brown και Thomas Carothers

Τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων σε διολισθαίνουσες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ουγγαρία, οι Φιλιππίνες, και η Τουρκία πιθανότατα θα έχουν αποφασιστικό αντίκτυπο στις δημοκρατικές προοπτικές αυτών των κρατών.

Άρθρα,
Jim Townsend

Οι οικονομικές κυρώσεις από μόνες τους δεν μπορούν να σπάσουν τον κύκλο του εκφοβισμού και της συνθηκολόγησης που κρατά τόσους πολλούς πολίτες χωρών του πρώην σοβιετικού μπλοκ υπό την κυριαρχία του Πούτιν.

Άρθρα,
Ivo H. Daalder και James M. Goldgeier

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μην φοβάται μια εισβολή από την Δύση. Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν το δικαίωμα να μην φοβούνται μια εισβολή από την Ρωσία. Και η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιδιώκει ένα δημοκρατικό μέλλον, απαλλαγμένο από την ρωσική παρέμβαση και τον εκφοβισμό.

Άρθρα,
Μιχάλης Διακαντώνης

Αυτό που φαίνεται επί του παρόντος να προτάσσεται, είναι η πρόκληση ενός ήπιου και ελεγχόμενου πληθωρισμού που θα μείωνε τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους και θα συμβάδιζε με την σταδιακή αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια, μάλλον θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό ακόμη διάστημα.