Άρθρα | Foreign Affairs - Hellenic Edition
Secure Connection

Άρθρα

Άρθρα,
Brett L. Carter

Η Ουάσινγκτον πρέπει να οραματιστεί μια νέα διεθνή τάξη που θα αντιμετωπίζει τις αφρικανικές χώρες με τον σεβασμό που τους αξίζει. Η διεθνής τάξη που προέκυψε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο -η οποία έδωσε στους νικητές έναν υπέρμετρο ρόλο στην διακυβέρνηση- έχει χάσει τη νομιμοποίησή της. Μια καλύτερη στρατηγική, ιδίως δεδομένης της πρόσφατης εισδοχής της Αφρικανικής Ένωσης στο G-20, είναι να αφήσουμε το G-20 να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τις παγκόσμιες προκλήσεις.

Άρθρα,
Δρ. Ελένη Καψοκόλη

Την τελευταία δεκαετία, οι δημοκρατίες έχουν γίνει στόχοι πολυάριθμων κακόβουλων προσπαθειών τόσο από κρατικούς όσο και από μη κρατικούς δρώντες με σκοπό την αποσταθεροποίηση τους. Οι κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης αποτελούν σοβαρή απειλή για τον θεσμό των εκλογών. Η ψηφιακή εκλογική παρέμβαση είναι μια χαμηλού κόστους επιλογή, με την οποία κακόβουλοι δρώντες μπορούν να σκορπίσουν φόβο, να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, και να δημιουργήσουν αισθήματα ανασφάλειας και παραπλάνησης.

Άρθρα,
Alex de Waal

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σοβαρής διεθνούς προσπάθειας για την επίλυση της κρίσης στο Σουδάν. Έχουν γίνει μόνο ημιτελείς προσπάθειες διαμεσολάβησης. Καμία δεν έχει σημειώσει πρόοδο ή δεν έχει δώσει προσοχή στο Νταρφούρ. Όταν η ΓΣ του ΟΗΕ θα συνεδριάσει στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα, οι Αφρικανοί ηγέτες θα συγκεντρωθούν στο παρασκήνιο για να συζητήσουν για το Σουδάν. Ετούτη είναι η ευκαιρία γι' αυτούς, και για τον ΟΗΕ, να δείξουν ότι οι ατζέντες της ειρήνευσης και της προστασίας των πολιτών είναι ακόμα ζωντανές.

Άρθρα,
Κωνσταντίνος Γκράβας

Οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι και οι προκλήσεις συνεχίζουν να υφίστανται, καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες διατηρούν υψηλά τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό και συρρικνώνουν τους ισολογισμούς τους που είχαν διογκωθεί σημαντικά λόγω των μη συμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής που υιοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Άρθρα,
Andrei Soldatov και Irina Borogan

Η ρωσική εκκλησία ίσως συνδέεται ακόμη πιο στενά με το καθεστώς Πούτιν απ' όσο υποθέτουν πολλοί παρατηρητές, με δυνητικά σημαντικές συνέπειες για την επιρροή του Κρεμλίνου στο εξωτερικό. Δεδομένης της εδραιωμένης παρουσίας της ρωσικής εκκλησίας στις Δυτικές χώρες, οι δεσμοί αυτοί ίσως επίσης περιπλέξουν τις προσπάθειες για την δημιουργία μιας αποτελεσματικής ρωσικής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό.

Άρθρα,
Margaret MacMillan

Η εμπειρία ενός προηγούμενου μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη —τον ξέρουμε ως Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο— θα πρέπει να μας υπενθυμίζει το τρομερό κόστος μιας παρατεταμένης και πικρής ένοπλης σύγκρουσης. Και όπως σήμερα, εκείνος ο πόλεμος ευρέως αναμενόταν να είναι σύντομος και αποφασιστικός.

Άρθρα,
Liana Fix και Michael Kimmage

Στην Ουάσινγκτον και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η υποστήριξη προς την Ουκρανία δεν μπορεί να είναι δεδομένη. Όλες οι επιλογές της εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να δοκιμαστούν στις εκλογές, αλλά ορισμένες προτεραιότητες μπορούν να διασφαλιστούν.

Άρθρα,
Zeid Ra’ad Al Hussein και Farrukh Iqbal Khan

Τίποτα δεν είναι πιο ζωτικής σημασίας για την διάσωση των μελλοντικών γενεών από την διατήρηση της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από 1,5 βαθμό Κελσίου. Έχουμε τα εργαλεία και τους οικονομικούς πόρους για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο. Η επιβολή μιας παγκόσμιας τιμολόγησης στον άνθρακα θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή.

Άρθρα,
Αλέξανδρος Κολοβός

Δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι τα ζητήματα της διαστημικής ασφάλειας είναι εξειδικευμένα και πολυδιάστατα και μόνο λίγες χώρες τα διαχειρίζονται με επάρκεια. Μόνο τέσσερις διαστημικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, και η Ινδία, έχουν δράσεις σε θέματα ασφάλειας στο Διάστημα και αποτελούν τις μόνες παγκοσμίως που έχουν κάνει αντιδορυφορικές δοκιμές (ASAT). Επιπλέον, και η Γαλλία κάνει σχετική έρευνα με την χρήση laser υψηλής ισχύος.

Άρθρα,
Margarita Konaev και Owen J. Daniels

Η Ουκρανία θα χρειαστεί υπομονή από τους εταίρους της καθώς προσπαθεί να εξουθενώσει τον εχθρό της. Η Δύση θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις προσδοκίες της ώστε να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα, η οποία είναι ότι πρόκειται για έναν πόλεμο φθοράς. Βραχυπρόθεσμα, τα κράτη του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσουν να μεταφέρουν όπλα και άλλες δυνατότητες στην Ουκρανία. Θα πρέπει επίσης να παράσχουν στο Κίεβο πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη μακροπρόθεσμα.